Κακοκαιρία Bettina: «Μάχη» με τα κύματα έδωσε πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα – Ανκόνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 14:32 Κακοκαιρία Bettina: «Μάχη» με τα κύματα έδωσε πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα – Ανκόνα

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε επαγγελματίας οδηγός που βρισκόταν στο καράβι.

Με μεγάλη σφοδρότητα χτύπησε τη χώρα η κακοκαιρία Bettina, έχοντας κύρια χαρακτηριστικά της τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Σε πολλές θαλάσσιες περιοχές έφτασαν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ, με τα πλοία να καθηλώνονται στα λιμάνια.

Αυτά όμως, που πήραν το «πράσινο» φως για να ταξιδέψουν, κατάλαβαν απόλυτα την δύναμη της θάλασσας.

Οι εικόνες δείχνουν το καράβι να παλεύει με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και τους ισχυρούς ανέμους και προκαλούν δέος

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που δημοσίευσε ένα επαγγελματίας οδηγός που ταξίδευε από την Ηγουμενίτσα για την Ανκόνα της Ιταλίας.

Οι εικόνες δείχνουν το καράβι να παλεύει με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και τους ισχυρούς ανέμους και προκαλούν δέος. «10αράκι» γράφει χαρακτηριστικά ο οδηγός στην ανάρτησή του, αναφερόμενος στα μποφόρ.

Πάντως, απορία πολλών προκάλεσε μια καρέκλα, η οποία δεν κουνήθηκε από τη θέση της. Όπως διευκρίνισε, ο κύριος που δημοσίευσε το βίντεο, σε εκείνο το σημείο το καράβι είναι κλειστού τύπου και προστατεύεται από τον αέρα. «Το καράβι στο συγκεκριμένο σημείο είναι εντελώς κλειστού τύπου και είμαστε από την μεριά που υποτίθεται φυσά λιγότερο», έγραψε.

Δείτε το βίντεο:

Πλοίο προσέκρουσε σε δύο πλοία στο λιμάνι της Πάτρας

Εν τω μεταξύ, ώρες αγωνίας έζησαν και οι επιβάτες του πλοίου «Hellenic Spirit», το οποίο προσέκρουσε σε προσδεδεμένο δεξαμενόπλοιο και επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, στο λιμάνι της Πάτρας, κατά τη διαδικασία κατάπλου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από το συμβάν προκλήθηκε μικρή υλική ζημιά στο πλοίο, στο οποίο απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Το «Hellenic Spirit» εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ανγκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα με 128 επιβάτες, 58 φορτηγά, 39 ΙΧ και 12 τρέιλερ.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση