Φρίκη στον Κολωνό: Ο 53χρονος ζητεί να παραστεί στη δίκη η 12χρονη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 10:36 Φρίκη στον Κολωνό: Ο 53χρονος ζητεί να παραστεί στη δίκη η 12χρονη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει η αυλαία της δίκης για την υπόθεση του Κολωνού, στο Μεικτό Ορκωτό Αθηνών, στις 8 Ιανουαρίου 2024. Tο ανήλικο θύμα της φρικιαστικής υπόθεσης δεν έχει κληθεί στο δικαστήριο, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσουν συνολικά 26 κατηγορούμενοι, δηλαδή ο Ηλίας Μίχος, ακόμη 24 άνδρες που έκλεισαν ραντεβού με τη 12χρονη ή κατείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά και η μητέρα της. Όμως, το σκηνικό αυτό μπορεί να αλλάξει με την έναρξη της δίκης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, η πλευρά του Ηλ. Μίχου θα καταθέσει αίτημα να κληθεί η 12χρονη στη δίκη.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης θα παραδεχθεί ορισμένες από τις κακουργηματικές κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως αυτές των γενετήσιων πράξεων και της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, για τις οποίες ωστόσο θα ισχυριστεί ότι είχε τη συναίνεση της 12χρονης, η οποία και του απέστειλε το παράνομο υλικό. Όμως, για άλλες σοβαρές κατηγορίες, όπως αυτές της εξώθησης της ανήλικης σε πορνεία, θα δηλώσει αθώος. «Δεν της έκλεισα ραντεβού με πελάτες, δεν την πήγα σε οίκο ανοχής, δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα ραντεβού», θα πει χαρακτηριστικά, «δείχνοντας» εμμέσως τη μητέρα της 12χρονης. Και θα ζητήσει το κορίτσι να παραστεί στη δίκη και να εξεταστεί ακόμη και κατ’ αντιπαράσταση, προκειμένου να αποδειχθούν οι ισχυρισμοί του.

Το δικαστήριο θα κρίνει το αίτημα για κλήση της 12χρονης που θα καταθέσει η πλευρά του Μίχου. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Βασίλης Χρονόπουλος, ενόψει της δίκης, δήλωσε στην «R»: «Έφτασε η ώρα για να λάμψει η αλήθεια για μια πολύπαθη υπόθεση, για την οποία ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες και αποδόθηκαν λανθασμένες κατηγορίες. Ο βασικός κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή έχει πει την όλη αλήθεια. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένει μια δίκαιη ποινή, που θα ανταποκρίνεται στην πραγματική απαξία των πράξεων που όντως τέλεσε και όχι μια καταδίκη που θα ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα για αδικήματα που ουδέποτε τέλεσε και του τα “φόρτωσαν” τρίτοι ως αποδιοπομπαίο τράγο».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «R», η ανήλικη συνεχίζει να φιλοξενείται στο σπίτι συγγενικού της προσώπου, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα όσα φρικτά βίωσε. Παρακολουθεί κατ’ οίκον τα μαθήματα της Β’ Γυμνασίου, κάτι που της δίνει μεγάλη χαρά. Και περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης, όπου ελπίζει να καταδικαστούν οι 25 άνδρες, αλλά και να αθωωθεί η μητέρα της, για την οποία συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα παράνομα ραντεβού. Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση αυτή θα ξύσει τις πληγές της ψυχής της και οι άνθρωποι που είναι στο περιβάλλον της προσπαθούν να την προστατεύσουν από τη βάσανο του ακροατηρίου.

«Βρίσκομαι άδικα στη φυλακή»

Δίπλα από τον Ηλ. Μίχο στο εδώλιο θα καθίσει και η μητέρα της 12χρονης. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της μαστροπείας, της πορνογραφίας και της εκβίασης. Η ίδια τις αρνείται και επιμένει ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τα ραντεβού της κόρης της με άγνωστους άνδρες. Μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται, δηλώνει στην «R»: «Εδώ και τόσο καιρό βρίσκομαι άδικα στη φυλακή. Από την πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησα τι εκμετάλλευση βίωνε η κόρη μου από τον Ηλία Μίχο πίσω από την πλάτη μου, ήμουν η πρώτη που ξεκίνησα να μαζεύω ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του και να τα καταθέτω προκειμένου να γλιτώσει η κόρη μου από αυτό το μαρτύριο. Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο δεν έχει βρεθεί εις βάρος μου και ούτε πρόκειται να βρεθεί. Κανένας δεν μπορεί να μου προσάψει το παραμικρό. Έσφαλα, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Όχι, όμως, για τις κατηγορίες που άδικα μου επιρρίπτονται, αλλά επειδή δεν αντιλήφθηκα τι βίωνε το κοριτσάκι μου και που δεν ήμουν εκεί σε όλον αυτόν τον εφιάλτη που ζούσε επί τόσο καιρό. Όμως, δίνω τον λόγο μου στην κόρη μου πως η δικαίωσή μου δεν αργεί και γνωρίζω πολύ καλά πως την ημέρα του δικαστηρίου θα αποδοθεί δικαιοσύνη και όλη η αλήθεια θα λάμψει. Θα πάρω αγκαλιά τα παιδάκια μου και σαν μια γροθιά θα παλέψουμε για το μέλλον μας ενωμένοι».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε στην «R»: «Από την πρώτη κιόλας στιγμή, αρνείται την ανάμειξή της σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες της αποδίδονται. Στήριγμά της σε όλον αυτόν τον δύσκολο αγώνα δικαίωσης αποτελεί η κόρη της, η οποία σε όλες τις καταθέσεις της αναφέρει ότι η μητέρα της ουδέν γνώριζε και τάσσεται στο πλευρό της. Τόσο η 12χρονη όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της αγωνιούν για την εξέλιξη της υπόθεσης και την υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα. Αξίζει να σημειωθεί πως η εντολέας μου ήταν εκείνη που πρώτη ξεκίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, καταθέτοντας στις Αρχές ό,τι αποδεικτικό στοιχείο είχε, προκειμένου να φωτιστεί η υπόθεση και να διωχθούν οι κακοποιητές της 12χρονης κόρης της. Στο δικαστήριο θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπη και η ίδια με τους κακοποιητές της κόρης της, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντικρούσει τις άδικες εις βάρος της κατηγορίες».

Στο σκαμνί οι κακοποιητές

Έναν μήνα πριν από την έναρξη της δίκης, αναζητείται η αίθουσα στην οποία θα διεξαχθεί, καθώς ο αριθμός των κατηγορουμένων είναι μεγάλος. Στο εδώλιο, εκτός του Μίχου και της μητέρας της 12χρονης, θα καθίσουν και οι 24 άνδρες που ήρθαν σε επαφή με το παιδί. Πρόκειται για 18 ενηλίκους που πλήρωσαν και συνευρέθηκαν με τη μικρή, τέσσερις που συναντήθηκαν μαζί της, αλλά δεν τέλεσαν γενετήσιες πράξεις, αφού εκείνη έφυγε, καθώς και δύο άνδρες που κατείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Το κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού κυκλοφορούσε και μεταξύ των μελών ιστοσελίδας με πληροφορίες για οίκους ανοχής. Μέλος του forum το έστελνε σε άλλους για να κλείνουν ραντεβού με τη 12χρονη, συμβουλεύοντάς τους να της πουν ότι «είναι από τον Μιχάλη», δηλαδή από τον ίδιο, προκειμένου να καρπωθεί μέρος της αμοιβής που θα έπαιρνε από εκείνους, ενώ προέτρεπε την ανήλικη να τους συναντήσει, στέλνοντάς της μηνύματα στο Instagram.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση