Μητσοτάκης: Aυστηρές προδιαγραφές στα μη κρατικά ΑΕΙ -Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια, η προσοχή στους πιο αδύναμους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 12:28 Μητσοτάκης: Aυστηρές προδιαγραφές στα μη κρατικά ΑΕΙ -Πρώτο πρόβλημα η ακρίβεια, η προσοχή στους πιο αδύναμους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων που κάνει ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συζήτησή τους που έγινε μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είπε:

«Ήταν μια χρονιά με πολλές προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Ο χρόνος κλείνει με κάποια θετικά νέα για την οικονομία της χώρας. Το πιο έγκριτο οικονομικό περιοδικό, ο Economist, ανακήρυξε την Eλλάδα ως χώρα της χρονιάς, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να αφήσει πίσω του τα χρόνια της κρίσης. Μας οπλίζει να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε πάρει εντολή να κάνουμε.

Χθες εγκρίναμε στο υπουργικό την ιστορική μεταρρύθμιση για την κατάργηση του μονοπωλίου του κράτους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι συνθήκες είναι ώριμες και πιστεύω θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Θα συνοδευτεί από την ενίσχυση του κρατικού πανεπιστημίου και οι προδιαγραφές που θα τεθούν θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα και δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση σε οικονομική δραστηριότητα.

Η προσοχή μας στρέφεται στους συμπολίτες μας. Τον Δεκέμβριο εκταμιεύονται 700 εκατ. στήριξη στους πιο αδύναμους, χρήματα που προκύπτουν από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

Η ακρίβεια είναι το πρώτο θέμα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε όχι μόνο με έκτακτα μέτρα, αλλά και με μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος. Από 1ης/1/2024 έρχονται αυξήσεις μισθών, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα σταματήσουν να έχουν παρακράτηση, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Να συγχαρώ την Επιτροπή Ανταγωνισμού, χθες επιβλήθηκε ένα μεγάλο πρόστιμο στις τράπεζες. Οι Αρχές μπορούν να διασφαλίσουν ότι η αγορά λειτουργεί απρόσκοπτα».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απαντώντας, είπε «το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η ακρίβεια. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί» και πρόσθεσε πως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει η ίδια στα ταξίδια της στο εξωτερικό ότι έξω είναι εντυπωσιασμένοι με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η καθημερινότητα των πολιτών», συμπλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση