Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Προστασίας του Πολίτη -Χρυσοχοΐδης: «Έχουμε μείνει πίσω, πρέπει να τρέξουμε»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2024 20:35 Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Προστασίας του Πολίτη -Χρυσοχοΐδης: «Έχουμε μείνει πίσω, πρέπει να τρέξουμε»

Τελετή παράδοσης-παραλαβής πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να τονίζει πως «η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι είμαστε πίσω».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρέλαβε από τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος βρισκόταν στην θέση αυτή τους τελευταίους 5 μήνες.

«Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν, όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε. Η εποχή άλλαξε και πρεπει να πω ότι είμαστε πίσω. Διοικητικη και οργανωτική μεταρρύθμιση του Σώματος. Αξιολόγηση, βαθμολόγιο, κινητικότητα στο εσωτερικό του Σώματος. Είχαμε νεκρούς, πολιτες και αστυνομικους. Τους νεκρούς προσκυνάμε. Τιμά την μνήμη των παιδιων της και την μνήμη των πολιτών. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε. Εκφράζω την αγάπη και την εμπιστοσύνη μου» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε και σε ανάρτηση, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του, λέγοντας πως «Με εντολή του Πρωθυπουργού αναλαμβάνω το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες, όταν είχα και πάλι την ευθύνη του Υπουργείου και οι απαιτήσεις, ιδιαιτέρως, υψηλές. Η εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, για αυτή την κρίσιμη αποστολή, με τιμά ιδιαιτέρως. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, έχοντας ως γνώμονα την εξασφάλιση του μέγιστου κοινωνικού αγαθού, της ασφάλειας των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο έργο των τελευταίων μηνών στο υπουργείο, κάνοντας έναν απολογισμό.

«Από την πρώτη στιγμή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι και την τελευταία, δεν έπαυα να πιστεύω ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το αστυνομικό έργο, αλλά είναι ένα ζήτημα πολυπαραγοντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επίσης, ήμουν και παραμένω απόλυτα πεπεισμένος ότι η πανδημία βίας και απείθειας που πλήττει τον δυτικό κόσμο και την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα κοινωνικών, εκπαιδευτικών και πολιτισμικών αποτυχιών, δεν αντιμετωπίζεται ριζικά αλλά με βαθιές παρεμβάσεις, με μια κοινωνική πανστρατιά μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία» υπογράμμισε.

«Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η βαριά πληγωμένη από την περίοδο των μνημονίων και όχι μόνο ΕΛ.ΑΣ., εκτός της ενίσχυσής της, χρειάζεται μια ευρύτερη κοινωνική συστράτευση και συμπαράσταση για να ανταποκριθεί στον ρόλο της. Η απόδοση στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσδοκιών που υπερβαίνουν τον ρόλο τους, όπως π.χ. η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο λεκανοπέδιο – το οποίο δεν προκαλεί η αστυνομία – και η βία μεταξύ μαθητών, βλάπτουν την ΕΛ.ΑΣ. και επιδεινώνουν τη σχέση της με τους πολίτες», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Οικονόμου: Νιώθω πολύ περήφανος που που ασχολήθηκα με κάθε πτυχή αυτού του υπουργείου

«Θέλω να πω ότι νιώθω πολύ περήφανος που μέσα σε αυτό το διάστημα ασχολήθηκα με κάθε πτυχή και με κάθε ζήτημα που άπτεται αυτού του υπουργείου, συγκρουόμενος με νοοτροπίες και κατεστημένα χωρίς κανένα συμβιβασμό και δισταγμό, γιατί στην πολιτική βρισκόμαστε για να υπηρετούμε την πατρίδα, τον πολίτη και την παράταξη και αυτό θα συνεχίσω να κάνω» είπε.

«Θέλω να αναφερθώ σε πέντε μόνο παρεμβάσεις τους τελευταίους πέντε μήνες, ώστε να αντιμετωπιστούν μία σειρά από προβλήματα και παθογένειες της ΕΛ.ΑΣ.» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Πρώτον, ποσοτική βελτίωση της αστυνόμευσης, δεύτερον υλοποιηση επιστροφής 1.500 αστυνομικών στους δρόμους, τρίτον βελτίωση εμφανούς αστυνόμευσης με αλλαγές στην Άμεση Δράση, τέταρτον διαγωνισμοί ύψους 156 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό των καμερών στους δρόμους και αγορά φορητών καμερών και πέμπτον επασυστήσαμε το ΚΕΣΠΑ, με στόχο την πρόληψη στην εγκληματικότητα.» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Οικονόμου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση