Τι αλλάζει στις τιμές σε βρεφικό γάλα, απορρυπαντικά: Τα μέτρα κατά της ακρίβειας που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 09:21 Τι αλλάζει στις τιμές σε βρεφικό γάλα, απορρυπαντικά: Τα μέτρα κατά της ακρίβειας που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα

Οι νέες κινήσεις της κυβέρνησης.

Στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης την Τετάρτη (10/1). Ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε χθες δύο νέα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για τα οποία θα απαιτηθούν νομοθετικές διατάξεις και κατόπιν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και δύο προσωρινού.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε μέτρα σε 4 άξονες για την προστασία των καταναλωτών και συγκεκριμένα:

Αναλυτικά στα μόνιμου χαρακτήρα είναι:

  • O περιορισμός των συνολικών εκπτώσεων που κάνουν οι προμηθευτές στα σούπερ μάρκετ κατά 30% και μεταφορά του οφέλους στον καταναλωτή με αντίστοιχη μείωση της τιμής στο ράφι. Το μέτρο αφορά σε απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν αλλά και βρεφικές πάνες.
  • Η δεύτερη παρέμβαση με μόνιμο χαρακτήρα, αφορά στις «καθαρές τιμές απ’ το χωράφι στο ράφι». Αυτό σημαίνει πως από τον παραγωγό, τον διακινητή ως τον λιανέμπορο πρέπει να εμφανίζουν στα τιμολόγια τους «καθαρές τιμές». Όπως είπε ο κ. Σκρέκας θα επιτρέπεται πλέον πιστωτικό τιμολόγιο έως 3% για επιστροφές προϊόντων ή φύρα.

Τα άλλα δύο μέτρα σχετίζονται με την απαγόρευση στους προμηθευτές, που αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων, να κάνουν προωθητικές ενέργειες για 3 μήνες, που τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή αλλά και η επιβολή πλαφόν στο εμπορικό κέρδος των εταιρειών από προϊόντα βρεφικού γάλακτος στο 7%.

O υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ προς ανακούφιση των καταναλωτών. Επεσήμανε δε ότι οι έλεγχοι για αθέμιτη κερδοφορία συνεχίζονται και ότι μόνο το 2023 επιβλήθηκαν 1.865 πρόστιμα συνολικού ύψους 13,5 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση