Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Η διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ και οι αντιδράσεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 18:16 Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: Η διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ και οι αντιδράσεις

Εκστρατεία ενημέρωσης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αρχίζει από την Δευτέρα η κυβέρνηση, καθώς συνεχίζονται οι δηλώσεις κοινοβουλευτικών στελεχών που διαφωνούν με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Η εκστρατεία ενημέρωσης θα είναι διήμερη.

Μεταξύ των όσων αντιτίθενται στο νομοσχέδιο είναι- σύμφωνα με το enikos.gr- και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν πρόθεση καταψήφιση, ενώ άλλοι εκφράζουν απλώς επιφυλάξεις. Αντιδράσεις έχει φέρει και η διαδικασία με την οποία δρομολογήθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης. Πάντως ο Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε ότι «Κι εδώ θα έχουμε μια ευρύτατη πλειοψηφία. Η χώρα χρειάζεται τον συντεταγμένο, ήρεμο διάλογο με επιχειρήματα. Εγώ τον κύριο Σαμαρά τον τιμώ απόλυτα. Από εκεί και πέρα βέβαια, ανατρέχοντας κανείς στο ’15 γιατί είχαμε το σύμφωνο συμβίωσης, θα δει ότι κι εκείνος απείχε».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης

«Βόμβες» έριξε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» το πρωί του Σαββάτου, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Είμαι στην Βουλή από το 1990, με μία παρένθεση πέντε ετών που ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαι στην παράταξη 60 χρόνια. Το θεωρώ προσβλητικό για τον εαυτό μου να με καλούν για να με ενημερώσει ένα υπουργός που είναι άξιος, αλλά τον γνώρισα στην ΝΔ το 2019. Δεν είναι προσωπικό το θέμα», είπε ο κ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να πάει την Δευτέρα στην συνάντηση για το «μασάζ». «Να πάω να ακούσω τι;» τόνισε και πρόσθεσε: «Ζητώ σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την παρουσία του πρωθυπουργού, από το πρωί μέχρι το βράδυ για να συζητηθεί το ζήτημα».

Δείτε το βίντεο:

 

«Η επιλογή η προσωπική μου είναι να ακούσω τα κομματικά όργανα και να τοποθετηθώ στα κομματικά όργανα. Η άποψη του Αντώνη Σαμαρά, είναι ένας πρώην πρωθυπουργός, όπως και του Κώστα Καραμανλή αποτελεί πλούτο για το κόμμα μας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Κομματική πειθαρχία δεν υπάρχει για τους γαλάζιους βουλευτές, ωστόσο είναι δεδομένο πως στο κυβερνών κόμμα θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερους να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο και να μην υπάρξουν διαρροές.

«Στόχος μας είναι η ισότητα στον γάμο και η ρύθμιση των δικαιωμάτων των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι λάθος να υπάρχει διάκριση, ανάλογα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, στη σύναψη μιας σχέσης γάμου» δήλωσε στα Παραπολιτικά ο Γιάννης Μπρατάκος.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε πάτε στην αποχή, όταν φέρνει η κυβέρνηση μια πρωτοβουλία για να ψηφιστεί και δεν την φέρνει για να ψηφιστεί μόνο από τους άλλους, αλλά πρωτίστως από τους βουλευτές της πλειοψηφίας» τόνισε ο Δημήτρης Τσιόδρας ενώ ο Γιάννης Λοβέρδος μιλώντας στο Mega είπε «δεν είναι δυνατόν ένα συλλογικό όργανο να ψηφίζει υπέρ ενός νομοθετήματος και ένας υπουργός να κρατά και την καρέκλα του υπουργού και να το παίζει και δήθεν».

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος οιοσδήποτε βουλευτής της ΝΔ, πόσο μάλλον υπουργός να μην ψηφίσει αυτόν τον νόμο. Είναι ισορροπημένος τόσο γιατί δεν υιοθετεί την παρένθετη μητέρα για τα ομόφυλα ζευγάρια ,όσο και γιατί δεν υιοθετεί τον κατά την γνώμη μου εξαιρετικά ατυχή «Γονέας 1» και «Γονέας 2» είπε στα Νέα Σαββατοκύριακο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

«Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω», είπε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας τη στάση που θα κρατήσει όταν θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και συμπλήρωσε:  «Η έννοια του γάμου συμπεριλαμβάνει την τεκνοθεσία και είναι θέμα χρόνου τα ελληνικά δικαστήρια να αναγνωρίσουν την τεκνοθεσία. Να λύσουμε τα πρακτικά ζητήματα με νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης. Τα παιδιά θέλουν μαμά και μπαμπά. Δεν πρέπει να διαταράξουμε τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας». Όπως εξήγησε έχει συγκεκριμένη άποψη την οποία θα στηρίξει μέχρι τέλους.

Δείτε το βίντεο:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση