Χίος: Εξαπάτησαν άνδρα με το επίδομα market pass

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 11:30 Χίος: Εξαπάτησαν άνδρα με το επίδομα market pass

Ο ανυποψίαστος άνδρας πείστηκε να καταθέσει 2.990 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό

Αντί να παραλάβει το επίδομα market pass που του έταξε ένας «μαϊμού» λογιστής, έχασε και ένα αρκετά μεγάλο ποσό ένας Έλληνας από τη Χίο ο οποίος έπεσε θύμα απάτης. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Ασφαλείας και ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της σε αυτή μία γυναίκα, αλλά ο βασικός δράστης παραμένει άγνωστος.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, ο μέχρι στιγμής αγνώστων στοιχείων άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, του συστήθηκε ως υπάλληλος λογιστικού γραφείου και κατάφερε να τον πείσει ότι δικαιούται την καταβολή του επιδόματος, αλλά για να το παραλάβει έπρεπε να... καταβάλει εγγύηση που θα του επιστρεφόταν! Ο ανυποψίαστος άνδρας πείστηκε να καταθέσει 2.990 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που το έδωσε ο «λογιστής», όμως δεν είδε ποτέ να επιστρέφονται τα χρήματα και να καταβάλλεται το επίδομα.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς, προέκυψε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το ποσό ανήκει σε μια Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία. Ωστόσο,η επικοινωνία με το θύμα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού «αχυρανθρώπου» και η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο συνεργός της.

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση