Ομόφυλα ζευγάρια: Την 1η Φεβρουαρίου στη Βουλή το νομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 09:48 Ομόφυλα ζευγάρια: Την 1η Φεβρουαρίου στη Βουλή το νομοσχέδιο

«Αποτελεί υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

Την 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Αποτελεί υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, που περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης της ΝΔ», επισήμανε σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. 

Την ίδια ώρα, «ανοιχτό» αφήνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το θέμα της αντιμετώπισης από τον πρωθυπουργό των υφυπουργών που δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, το οποίο «πέρασε» χτες από το υπουργικό συμβούλιο. 

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας δήλωσε ότι θα επιλέξει την αποχή, στάση που θα ακολουθήσει και ο υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης. Από την πλευρά της εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα μπορούν να βαπτιστούν μόνο όταν μεγαλώσουν και το αποφασίσουν τα ίδια.

Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν, να καταλάβουν πως λειτουργούν τα πράγματα και όταν το θελήσουν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν». «Η εκκλησία δε θα αφήσει τα παιδιά αυτά έξω».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση