Μεσολόγγι: Το μεγάλο «κόλπο» των Αρχών για να φτάσουν στα ηλεκτρονικά ίχνη του Μπάμπη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2024 08:16 Μεσολόγγι: Το μεγάλο «κόλπο» των Αρχών για να φτάσουν στα ηλεκτρονικά ίχνη του Μπάμπη

Έφτασε η ώρα να μιλήσει το κινητό του Μπάμπη. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον τρόπο.

Παρότι στον βάλτο οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα, η έρευνα προχωρά, με μία τεχνολογική τρίπλα των αρχών.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ένα παλαιότερο αντίγραφο της κάρτας SIM που κατάφεραν να λάβουν στα χέρια τους. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το αντίγραφο αυτό προσκόμισε στους αστυνομικούς ένα συγγενικό πρόσωπο του Μπάμπη, βοηθώντας σημαντικά στην έρευνα της υπόθεσης.

Η «τρίπλα» των Αρχών με την SIM του Μπάμπη

Πώς έφτασαν όμως οι αρχές στο να έχουν εικόνα των επαφών του Μπάμπη και να φτιάξουν τον χάρτη και το σχεδιάγραμμα των επαφών του; Τον δικό της ρόλο και πάλι έπαιξε η τεχνολογία και τα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας

Οι αστυνομικοί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να βρουν κρίσιμα στοιχεία για τα δεδομένα που κατέγραφε το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη Κούτσικου τις ώρες πριν δολοφονηθεί. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν και το κρυφό χαρτί που είχαν απέναντι στα όσα υποστήριζε ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος όποτε οι αστυνομικοί του παρουσίαζαν κάποιο νέο στοιχείο άλλαζε στάση και δικαιολογίες προκειμένου να υποστηρίξει ότι δεν θυμόταν τι έγινε για περίπου μία ώρα το βράδυ της εξαφάνισης του 31χρονου», αναφέρει δημοσίευμα του in.gr.

Η ώρα της ταφής του Μπάμπη

Η οικογένεια ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Το πτώμα του Μπάμπη ταυτοποιηθηκε και επίσημα και δόθηκε στην οικογένεια του για την ταφή του.

Είναι η ώρα που μάνα και αδέλφια θα κλάψουν και θα αποχαιρετήσουν με φίλους και συγγενείς τον Μπάμπη. Αύριο το μεσημέρι θα πουν το ύστατο αντίο.

Πατέρας στενής φίλης του Μπάμπη θα μιλήσει για το παλικάρι, που ακόμα συγκλονίζει με τον χαμό του το Μεσολόγγι.

«Ήταν φιλότιμος, γιατί είχε γνωρίσει την στέρηση και όποιος του ζήταγε, έδινε. Όταν καταλάβαινε από φίλο και γνωστό ότι έχει πρόβλημα δεν ήταν ούτε για τοκογλυφίες, ούτε για τέτοια πράγματα, από την καλή του την καρδιά. Αναφέρεται τώρα ότι υπάρχει τετράδιο με οφειλές, από φίλους και από γνωστούς. Ήταν large».

Λίγο πριν φύγει για Ιταλία ο Μπάμπης, μία αποκλειστική μαρτυρία στο Live News από τον άνθρωπο που τον είχε στη δούλεψή του. Ο ίδιος θα πει πως ήταν καλό παιδί.

«Τον είχα στη δουλειά μου μερικούς μήνες. Παρακαλούσα να κάτσει, γιατί Έλληνα δεν βρίσκεις για τις αγροτικές δουλειές», είπε.

Την ίδια ώρα εξετάζεται προσεκτικά το μηχάνημα κρυπτονομισμάτων που είχε στο σπίτι του ο Μπάμπης. Οι Αρχές ερευνούν τι το ήθελε και αν είχε εμπλοκή με εμπόριο κρυπτονομισμάτων, αλλά και με ποια άτομα είχε επικοινωνία για την υπόθεση.

Δείτε βίντεο:

«Είχε άγχος για το αν θα του επέστρεφε ο κρεοπώλης τα λεφτά»

Το LIVE NEWS παρουσιάζει τα όσα κατέθεσε ο άνθρωπος «κλειδί» για την υπόθεση του Μπάμπη Κούτσικου.

Συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας του Μπάμπη,  στο Μεσολόγγι, με τον 50χρονο κρεοπώλη που θεωρείται βασικός ύποπτος και έχει προφυλακιστεί, να αρνείται την εμπλοκή του.

Αστυνομία και Στρατός, «χτενίζουν» τη βαλτώδη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου, αναζητώντας την καραμπίνα όσο και το κινητό του Μπάμπη, το οποίο θα «αποκαλύψει» τη διαδρομή που ακολούθησε, αλλά και συνομιλίες που είχε πριν χαθούν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο κρεοπώλης ρίχνει ευθύνες σε έναν φίλο του Μπάμπη, τον πιο κοντινό του. Όταν ρωτήθηκε για το πότε έκλεισε το ραντεβού με τον Μπάμπη είπε αυθημερόν και όταν ρωτήθηκε για το γεγονός πως αναφέρει στον φίλο του πως θα πάει μαζί με τον κρεοπώλη για κυνήγι, είπε πως νωρίτερα είχε πάει στον κρεοπωλείο και τότε δόθηκε το ραντεβού,

Στη συνέχεια, αναφέρει πως στο αυτοκίνητο όταν επιβιβάστηκε ο Μπάμπης του είπε πως είχε πάει για φαγητό με τον φίλο του στα Μούσουρα. Σερ αυτά τα δύο σημεία, ο κρεοπώλης επιδιώκει να εμπλέξει τον φίλο του Μπάμπη.

Οι αναφορές του κρεοπώλη στον φίλο:

-«Πότε κανονίσατε να συναντηθείτε με τον Μπάμπη στις 04-01-2024. Αυθημερόν; Αυτός σας το ζήτησε; Πως εξηγείτε ότι ο Μπάμπης είχε ήδη ενημερώσει από τις 18:25 τον φίλο του ότι θα συναντιόσασταν;

-Όπως σας είπα και προηγουμένως κανονίσαμε όταν ήρθε στο μαγαζί στις 04-01-2024 και περί την ώρα 17:30.

Οι αναφορές του κρεοπώλη στον φίλο:

– Τι συζητήσατε με τον Μπάμπη όταν μπήκε στο αυτοκίνητο σας; Που θα πηγαίνατε;

– Αφού επιβιβάστηκε, μου είπε από μόνος του ότι είχε πάει για περπάτημα με τον φίλο του προς τα Μούσουρα την ίδια μέρα στις 04-01-24 και ότι «έφαγαν βροχή» μόνο αυτό είπαμε εκείνη τη στιγμή και τίποτε άλλο.

Όσα κατέθεσε στις Αρχές ο φίλος του Μπάμπη

Την ίδια ώρα, ο φίλος του Μπάμπη, κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία και είπε πως γνώριζε τον φόβο του Μπάμπη προς αυτόν τον άνθρωπο.

«18:30 τον κάλεσα για να μάθω τι είχε κανονίσει και εκείνος μου απάντησε ότι θα πήγαινε για κυνήγι με τον κρεοπώλη. Εγώ του πρότεινα να μην πάει. Αφενός, γιατί είναι επικίνδυνο το κυνήγι την νύχτα και αφετέρου γιατί γνώριζα ότι ο κρεοπώλης του χρωστούσε 17.000 ευρώ και είχα μια ανησυχία για αυτό, πλην όμως, ο Μπαμπης ήταν κάθετος και θα πήγαινε για κυνήγι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μετά τον κάλεσα 20:12 και του ανέφερα ότι έπρεπε να έρθει να ψήσουμε χωρίς να πούμε κάτι άλλο. Τις τελευταίες ημέρες ήταν προβληματισμένος και μου ανάφερε ότι είχε άγχος για το αν θα του επέστρεφε ο κρεοπώλης τα λεφτά. Αν συνέβαινε κάτι άλλο θα μου το έλεγε γιατί μου τα έλεγε όλα».

Τι είχε καταθέσει ο φίλος του Μπάμπη στο LIVE NEWS

«Απλά τον είχα καλέσει να έρθει για ψήσιμο και μου είχε πει ότι με είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε για κυνήγι με το συγκεκριμένο άτομο. Εμένα μου λέει ‘’θα πάω για κυνήγι στο τάδε σημείο΄’’ και του λέω ‘’εντάξει φίλε, καλώς’’. Αυτό είχε γίνει 6.30 η ώρα, είχε γίνει νωρίς. Την άλλη μέρα, όταν με πήρε η μητέρα του, επειδή με τον Μπάμπη μιλούσαμε, μήπως γνωρίζω πού είναι. Ήρεμος ήταν, το μόνο του άγχος ήταν αυτό με τα χρήματα, δεν είχε κάποιο άλλο άγχος. Εγώ δεν κυνηγάω καν, δεν είμαι καν στην παρέα, εγώ είμαι παρέα του Μπάμπη ξεχωριστή από τους κυνηγούς. Δεν έχω σχέση με τα άτομα εκείνα. Τον (φίλο του Μπάμπη) που έχει βγει και στα κανάλια, τον ήξερα μέσω του Μπάμπη του φίλου μου μόνο. Τον άλλον τον κρεοπώλη δεν τον ξέρω καν, δηλαδή φατσικά τον ξέρω, να μην το βρίσω τώρα, τέλος πάντων ρεμάλι, αυτό. Δεν έχω εγώ πάρε δώσε με αυτούς. Δεν είναι κρυφό αυτό, το ξέρει όλο το Μεσολόγγι που λέει ο λόγος, ότι του χρώσταγε χρήματα τον πήγαινέ από μέρα σε μέρα ότι θα του δώσει τα λεφτά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τα χρήματα του τα είχε ζητήσει δύο φορές από ότι ξέρω. Εμένα δεν μου το πολυέλεγε γιατί την πρώτη φορά τον έκραξα. Δεν μου είπε δεύτερη φορά. Δεύτερη φορά δηλαδή άργησε να μου το πει όταν του ξανάδωσε χρήματα, γιατί την πρώτη τον έκραξα και είπα ‘’δουλεύεις έξω μεροκάματο, ταλαιπωρήσει για να δίνεις έτσι τα χρήματά σου;’’. Ξέρω ότι τα  είχε δώσει δύο φορές. Δύο ή τρις φορές. Τρεις έμαθα τώρα εγώ συγκεκριμένα. Σηκώθηκε και έφυγε(ο κρεοπώλης). Όλοι τον έψαχναν και αυτός ήταν χαλαρός που ήταν ο τελευταίος που ήταν μαζί του».

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση