«Δεν θα χαθεί το εξάμηνο» διαβεβαίωσε ο Πιερρακάκης - «Το χρωστάμε σε κάθε φοιτητή»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 20:47 «Δεν θα χαθεί το εξάμηνο» διαβεβαίωσε ο Πιερρακάκης - «Το χρωστάμε σε κάθε φοιτητή»

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια», τόνισε, κατηγορηματικά, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Νωρίτερα η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων ενέκρινε την εξ αποστάσεως εξεταστική, όπου κριθεί απαραίτητο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και το «πράσινο φως» από τους πρυτάνεις για διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικτυακά σε όποιες σχολές απαιτηθεί, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης διαβεβαίωσε ότι:

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο έπειτα από την σημερινή (σ.σ. 29.01.2024) απόφαση της συνόδου των πρυτάνεων».

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας εξήγησε πως 7 στα 10 τμήματα των πανεπιστημίων, λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, το πρόβλημα εντοπίζεται στο 1/3 των τμημάτων και «για αυτόν τον λόγο, έστειλα μία νομικά δεσμευτική εγκύκλιο την περασμένη Παρασκευή (σ.σ. 26.01.2024), όπου ερμηνεύοντας τον νόμο, ορίζουμε ότι μπορούσαν να γίνουν και ψηφιακές εξετάσεις, για τις οποίες είμαστε έτοιμοι, όπως ήμασταν και την περίοδο του κορονοϊού».

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση των πρυτάνεων για το «αυτονόητο», όπως είπε:

«Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν. Το χρωστάμε σε κάθε φοιτητή και σε κάθε ελληνική οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χαθεί η εξεταστική, όπως προκύπτει και από την σημερινή απόφαση».

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση