Στο πλευρό των αγροτών οι ψαράδες της Θεσσαλονίκης - Με μηχανότρατες στην παραλία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 13:19 Στο πλευρό των αγροτών οι ψαράδες της Θεσσαλονίκης - Με μηχανότρατες στην παραλία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλευρό των αγροτών στέκονται οι ψαράδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παραλία.

Οι ψαράδες της Μηχανιώνας έφτασαν με τις μηχανότρατές τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αγροτών από όλη τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, έχοντας όμως παράλληλα και τα δικά τους αιτήματα.

Πρόκειται για μέλη του συλλόγου αλιέων Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή», τα οποία επισήμαναν πως και τα δικά τους αιτήματα είναι παρόμοια μ’ αυτά των αγροτών. Ουσιαστικά, αναφέρθηκαν στο υψηλό κόστος παραγωγής, στα δίχτυα, στα καύσιμα, στα κιβώτια, ενώ τόνισαν ότι από τα χέρια τους φεύγουν πάρα πολύ φθηνά τα ψάρια και καταλήγουν σε πολύ υψηλές τιμές στον καταναλωτή.

Να σημειωθεί πως οι ψαράδες θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη με τις μηχανότρατες ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Απόστολος Καρελάς, ψαράς της Νέας Μηχανιώνας είπε ότι «στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα. Πηγαίνουμε παράλληλα με τους αγρότες, τους στηρίζουμε και ήρθαμε εδώ να αφουγκραστούμε τον πόνο τους. Έχουμε και εμείς δυσβάσταχτα έξοδα και πουλάμε φθηνά τα προϊόντα μας. Θέλουμε χρόνια αυτή η ψαλίδα παραγωγού και καταναλωτή να κλείσει».

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση