Η ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - Δείτε live

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 23:20 Η ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - Δείτε live

Η ώρα της κρίσης για το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έφτασε.

Η ονομαστική ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:30 και το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει με ευρεία πλειοψηφία, έστω και με απώλειες, από τα κόμματα που το στηρίζουν.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας θα υπερψηφίσουν, εν αντιθέσει με την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες.

Από τη ΝΔ αναμένεται να υπερψηφίσουν περίπου 110 βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ τελικώς μόνο ο Παύλος Πολάκης απείχε από το κόμμα του ανεβάζοντας φωτογραφίες από το χειρουργείο, παρά την γραμμή Κασσελάκη. Ωστόσο, από τις φωτό που ανέβασε προκύπτει ότι το εν λόγω χειρουργείο έγινε δύο ημέρες νωρίτερα, στις 13/2, κάτι που σημαίνει ότι επικαλέστηκε την εγχείρηση ως δικαιολογία της απουσίας του από την ψηφοφορία. Αναμένεται η αντίδραση Κασσελάκη, καθώς έχει προειδοποιήσει με επιπτώσεις όσους δεν υπερψηφίσουν. Αντιθέτως στη Βουλή εμφανίστηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ψήφισε ναι και αποχώρησε.

Από το ΠΑΣΟΚ γίνεται προσπάθεια οι διαφωνούντες να περιοριστούν σε Τελικώς οι «επίφοβοι» Ελένη Βατσινά, Φραγκίσκος Παρασύρης (Ηρακλείου) αλλά και Γ. Νικητιάδης (Ν. Αιγαίου), υπερψήφισαν.

Απώλειες κατέγραψε και η Νέα Αριστερά καθώς απόντες ήταν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, Χουσεΐν Ζεΐμπέκ (Ξάνθης) και Οζγκιούρ Φερχάτ (Ροδόπης).

Δείτε live την διαδικασία στη Βουλή:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα νωρίτερα το μεσημέρι στην ομιλία του τονίζοντας ότι με το νομοσχέδιο και την ψήφισή του, «αποδίδεται δικαιοσύνη στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου».

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε πυρά κατά του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι είναι επικίνδυνο, δεν είναι υποχρεωτικό και δεν έπρεπε να το φέρει η παράταξη της ΝΔ και ότι θα το καταψηφίσει. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είπε απλώς της απόψεις του, τίποτε άλλο, ενώ το μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε με «ουδέν σχόλιο».

Όσο διεξάγεται η συζήτηση, στα θεωρεία της Βουλής παρακολουθούν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας αλλά και ο Γ. Καπουτζίδης, ο Φ. Σεργουλόπουλος καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Αλλά και εκτός Βουλής είναιπαρατεταγμένοι υπέρμαχοι αλλά και επικριτές του, εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αλλά και θρησκευόμενοι που κρατούσαν σταυρούς και εικόνες. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση