Σύσκεψη στις 11 για τους αγρότες στο Σύνταγμα - Πώς θα γίνει η αναχώρησή τους - Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 10:10 Σύσκεψη στις 11 για τους αγρότες στο Σύνταγμα - Πώς θα γίνει η αναχώρησή τους - Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας

Σύσκεψη στις 11 το πρωί της Τετάρτης (21.02.24) αναμένεται να κάνουν οι αγρότες μετά την ολονύχτια παραμονή τους στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, διεκδικώντας περαιτέρω μέτρα στήριξης, με την κυβέρνηση ωστόσο να επιμένει στο μήνυμα «όχι σε άλλες παροχές».

Μετά τη σύσκεψή τους, οι αγρότες αναμένεται να αποχωρήσουν από την Αθήνα, με τις αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους να λαμβάνονται στα μπλόκα. «Η κυβέρνηση ας μας δώσει λύση και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν μετά το συλλαλητήριο, το οποίο χαρακτηρίζουν «επιτυχημένο».

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι αγρότες θα φύγουν από την Αθήνα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέσω της οποίας κατέφτασαν στην πόλη.

Έτσι, θα αναχωρήσουν μέσω της Λεωφόρου Συγγρού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό. Από ένα σημείο και μετά θα χωριστούν, καθώς οι αγρότες από την Πελοπόννησο θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο. Υπενθυμίζεται ότι όσοι αγρότες είχαν φτάσει με λεωφορεία στην Αθήνα, αναχώρησαν μόλις τελείωσε το συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές Αρχές είναι σε ετοιμότητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν εκ νέου σε ισχύ, για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, ενώ το κέντρο είναι απροσπέλαστο. Με τα τρακτέρ να είναι παραταγμένα στο Σύνταγμα, η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είναι στο «κόκκινο».  Αυξημένη κίνηση καταγράφεται στον Κηφισό, αφού τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία και στα δύο ρεύματα στον κεντρικό δρόμο της Αθήνας. Στο ρεύμα προς Πειραιά αυξημένη κίνηση παρατηρείται από τη Μεταμόρφωση μέχρι το Περιστέρι και στο ρεύμα προς Κηφισιά από Περιστέρι μέχρι Νέα Ιωνία.

Προβλήματα παρουσιάζονται και στη Λεωφόρο Αθηνών Κορίνθου λίγο μετά το Δαφνί αλλά και σε διάσπαρτα σημεία από τον Κηφισό μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Λόγω των κλειστών δρόμων γύρω από το Σύνταγμα η Λεωφόρος Συγγρού είναι σχεδόν απροσπέλαστη από τη Νέα Σμύρνη.

Με την επιστροφή τους στις βάσεις τους, οι αγρότες αναμένεται να «κλειδώσουν» τα περαιτέρω βήματά τους όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Όπως ανέφερε χθες ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων στην ΕΡΤ προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων, είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.

Σημειώνεται πως στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις 10.000 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία. Αγρότες από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρών στο Σύνταγμα σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν  η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί, ενώ για το αγροτικό ρεύμα ζητούν η τιμή της κιλοβατώρας να πέσει στα 7 λεπτά.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση