Αλλάζουν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου μετά το ν/σ για την ισότητα -Τι προστίθεται

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 20:58 Αλλάζουν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου μετά το ν/σ για την ισότητα -Τι προστίθεται

Αλλάζει η ληξιαρχική πράξη γέννησης και γάμου, ως προς την αποτύπωση των στοιχείων γονέων και συζύγων.

Με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα και τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, βγαίνουν νέες ληξιαρχικές πράξεις με μία συγκεκριμένη αλλαγή.

Στην ληξιαρχικά πράξη γέννησης, θα υπάρχουν δύο πλαίσια στα στοιχεία γονέων που μπαίνουν το «πατέρας - πατέρας» και «μητέρα - μητέρα» αντίστοιχα.

Οσον αφορά τις ληξιαρχικές πράξεις γάμου, στο πλαίσιο του/της συζύγου, μπαίνουν αντίστοιχα το «γυναίκα-  γυναίκα» και «άνδρας - άνδρας»

πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση