Καθολικό Πάσχα: Ειδική αργία των τραπεζών – Τι ισχύει για τις συναλλαγές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:01 Καθολικό Πάσχα: Ειδική αργία των τραπεζών – Τι ισχύει για τις συναλλαγές

Από την Παρασκευή 29 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 ορίζονται οι ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών, λόγω του Καθολικού Πάσχα.

Ημέρες ειδικής τραπεζικής αργίας λόγω του καθολικού Πάσχα αναμένεται να είναι οι επόμενες, με τις τραπεζικές συναλλαγές να επηρεάζονται.

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές στις τραπεζικές συναλλαγές θα ισχύσουν από την Παρασκευή 29 Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, μέχρι και την Δευτέρα 1η Απριλίου, που είναι η Δευτέρα του καθολικού Πάσχα.

Αυτό σημαίνει ότι οι διατραπεζικές συναλλαγές που θα γίνουν από σήμερα, Πέμπτη, μετά τις 17:00 μ.μ δεν θα φανούν μέχρι έξι μέρες μετά, δηλαδή στις 3 Απριλίου. Όλες οι συναλλαγές που θα γίνουν μέσα σε αυτές τις ημέρες θα καταχωρηθούν στην τράπεζα με ημερομηνία 2 Απριλίου δηλαδή την επόμενη εργάσιμη.

Από την ειδική τραπεζική αργία λόγω του καθολικού Πάσχα θα επηρεαστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-EΦΚΑ, και η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων. Νέα ημερομηνία καταβολής είναι η Τρίτη 2 Απριλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση