Βίντεο με φάλαινα φυσητήρα να κολυμπά ανέμελα σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 13:56 Βίντεο με φάλαινα φυσητήρα να κολυμπά ανέμελα σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Το μεγάλο θηλαστικό έκλεψε τις εντυπώσεις.

Μια φάλαινα φυσητήρας εντοπίστηκε να κολυμπά σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης κοντά σε πλοίο με το θηλαστικό να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το θηλαστικό, εθεάθη σήμερα το πρωί στα ανοιχτά της θάλασσας ανάμεσα στην Παλαιόχωρα και τη Γαύδο κάνοντας βουτιές και απαθανατίστηκε από επιβάτη του πλοίου της γραμμής, προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και θαυμασμό σε όσους το αντίκρισαν όπως αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης neakriti.gr.

Η φάλαινα φυσητήρας ανήκει στην κατηγορία των θηλαστικών «κήτη» όπως και οι υπόλοιπες φάλαινες και τα δελφίνια. Έχει μήκος 11-18 μ. Κατέχει το ρεκόρ κατάδυσης των φαλαινών, καθώς μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 2250 μ.

Η φάλαινα φυσητήρας έχει μια γκρι απόχρωση σε όλο της το σώμα. Το κεφάλι της είναι στρογγυλό, με το στόμα της να βρίσκεται κάτω από τη μέση του κεφαλιού. Μετά το κεφάλι της, το σώμα της είναι ρυτιδωμένο, έως λίγο πριν την ουρά της. Η ουρά της είναι κάπως χοντρή, όπως άλλωστε και το υπόλοιπο σώμα της. Τα πτερύγιά της βρίσκονται αρκετά μπροστά, και είναι σχετικά μικρά σε σχέση με το πελώριο σώμα της.

Να σημειωθεί ότι το είδος αυτό της φάλαινας έχει εντοπιστεί ξανά στα νότια της Κρήτης, και ειδικότερα στο νησάκι της Χρυσής όπως τονίζει η ίδια πηγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση