Οι επικεφαλής της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας στο Μαξίμου -Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την καινοτομία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 11:43 Οι επικεφαλής της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας στο Μαξίμου -Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την καινοτομία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνάντηση με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε:
«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω σε αυτή τη συνάντηση εργασίας.
Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία που αναλάβατε, είναι προνόμιο να σας φιλοξενούμε εδώ.
Ζούμε σε ένα αρκετά περίπλοκο περιβάλλον και κάποιες φορές αισθανόμαστε πως πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο για την πρόσβαση των πολιτών σε φάρμακα και γενόσημα σε προσιτές τιμές.
Να στηρίζουμε τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων πρωτοποριακών φαρμάκων.
Ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα στηρίξουμε την καινοτομία στην Ελλάδα».

Μπουρλά: Είμαστε σε μια περίοδο επιστημονικής αναγέννησης

Από την πλευρά του, ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ανέφερε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Παρόντες είναι CEO κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως. Επιλέξαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί είναι σταθερή υποστηρικτής της καινοτομίας και αισθανόμαστε πως έχει λάβει ξεκάθαρη θέση στην προώθηση της καινοτομίας. Με την παρουσία μας εδώ κάνουμε μια δήλωση για την Ελλάδα.
Ζούμε σε μια περίοδο επιστημονικής αναγέννησης.
Πάνω από 250 δισ. δολάρια έχουν επενδυθεί από τη φαρμακοβιομηχανία και η μερίδα του λέοντος είναι στις ΗΠΑ.
Η φωνή της Ελλάδας, πλέον, τυγχάνει του μεγαλύτερου σεβασμού και εκτίμησης και είναι κάτι που πέτυχε η χώρα βγαίνοντας από τα χρόνια της κρίσης και της ύφεσης. Να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα θέματα της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής μας εκστρατείας

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «τα θέματα της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής μας εκστρατείας. Πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή. Η Ευρώπη πρέπει να καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις. Θα πιέσουμε τους θεσμούς να επικεντρωθεί στα ζητήματα αυτά».

Εικόνες από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση