Πιτσιλής για φορολογικές δηλώσεις 2024: Το δεύτερο 15ημερο Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 18:18 Πιτσιλής για φορολογικές δηλώσεις 2024: Το δεύτερο 15ημερο Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Σύντομα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των πολιτών για το 2024, όπως  αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε σήμερα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής στο MEGA.

«Το δεύτερο 15ημερο Απριλίου  θα πάμε σε άνοιγμα φορολογικών δηλώσεων εκτός απροόπτου πάντα», τόνισε ο κ.  Πιτσιλής και πρόσθεσε πως  «την εβδομάδα που έρχεται θα έχουμε βγάλει  όλες τις διαδικαστικές αποφάσεις.  Αυτός είναι ο στόχος. Δηλαδή θα πρέπει να βγουν μια σειρά από διαδικαστικές αποφάσεις».
Επίσης μίλησε και για το θέμα των προσυμπληρωμένων δηλώσεων. «Οι  φορολογικές δηλώσεις είναι γενικά προσυμπληρωμένες με ό,τι δεδομένα έχουμε. Ποια είναι η φετινή μας καινοτομία; Σύμφωνα με την εκτίμηση που έχουμε κάνει, περίπου 1 εκατ. πολίτες που έχουν εισοδήματα μόνο από μισθούς και συντάξεις και δεν έχουν από άλλες πηγές, θα είναι δικαιούχοι της δυνατότητας, εάν δεν υποβληθεί η φορολογική δήλωση από αυτούς, να την υποβάλουμε εμείς.
Θα μπορούν να μπουν στο σύστημα να δουν τι ξέρουμε εμείς για αυτούς, ποιος είναι ο φόρος που εμείς υπολογίζουμε για αυτούς με βάση τα δεδομένα που έχουμε. Εάν τα δεδομένα αυτά είναι σωστά, τότε δεν θα χρειαστεί να πατήσουν το σχετικό κουμπί. Προφανώς εάν κάτι που βλέπουν είναι λάθος  ή  που πρέπει να συμπληρωθεί τότε έχουν την υποχρέωση να το κάνουν», σημείωσε.
Δείτε το βίντεο:

Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις:  Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε
Σημειώνεται πως η  ΑΑΔΕ θα στείλει email σε συγκεκριμένους  μισθωτούς εργαζόμενους και συνταξιούχους για την αυτόματη συμπλήρωση και οριστικοποίηση της  φορολογικής δήλωσής τους.
Ο φόρος του εισοδήματος των παραπάνω θα προσδιοριστεί σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση που έχει προσυμπληρωθεί αυτοματοποιημένα με βάση όλα τα στοιχεία που έχει η Φορολογική Διοίκηση και έχει κοινοποιηθεί στον φορολογούμενο.
Εάν ο φορολογούμενος δεν αντιταχθεί στο περιεχόμενο της δήλωσης μέχρι την προθεσμία υποβολής της, τότε αυτή θα οριστικοποιηθεί αυτόματα. Υπενθυμίζεται πως σήμερα δεν ισχύει η αυτόματη οριστικοποίηση της δήλωσης αλλά εφαρμόζεται μόνο η προσυμπλήρωση των εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις.
Πηγή: enikonomia.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση