Xατζηδάκης: Δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης οφειλών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 20:18 Xατζηδάκης: Δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης οφειλών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέα ευκαιρία ρύθμισης οφειλών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρωστάνε στην Εφορία, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΕΣΕΕ το Σάββατο (6.4.2024).

Ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με το newsit.gr, αναφερόμενος στις οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επεσήμανε: «Πρώτα από όλα να μάθουμε τη ρύθμιση. Ποια είναι η ρύθμιση που θέλουμε να φέρουμε; Είναι μια τακτοποίηση οφειλών που είναι σε εκκρεμότητα λόγω εσφαλμένης συνεννόησης της εφορίας με τους ασφαλισμένους. Υπάρχουν κάποιοι που δεν ξέρουν ότι χρωστάνε, σε κάποια φάση έχασαν κάποια δόση, ερχόμαστε σε αυτή την γκρίζα ζώνη να κάνουμε την τακτοποίηση αυτή για να μη διατρέξεις τον κίνδυνο να θεωρηθείς “κόκκινος”».

Παράλληλα, ο υπουργός εξήγησε πως η αναβίωση ρυθμίσεων οφειλών αφορά 236.000 οφειλέτες που έχασαν παλαιότερες ρυθμίσεις εξαιτίας μη καταβολής δόσεων. «Στον εξωδικαστικό μηχανισμό έχουμε θετικές εξελίξεις. Υπάρχουν κουρέματα χρεών μέχρι και 28% παραπάνω από όσο προβλέπει ο νόμος, έχουμε 11 δισ. ρυθμισμένα χρέη (το σύνολο των αιτήσεων αγγίζει τα 30 δισ. ευρώ) 29.000 συμπολιτών μας, θαυματοποιοί δεν είμαστε, από 95 δισ. ευρώ το 2019 τα κόκκινα δάνεια έχουν φτάσει σήμερα τα 75 δισ. ευρώ», υποστήριξε. «Θαυματοποιοί δεν είμαστε. Το ζήτημα των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο» επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι από το 2019, τα κόκκινα δάνεια είναι κατά 20 δισ. ευρώ μειωμένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση