Εθνική καμπάνια για τη σχολική βία: Πλατφόρμα για καταγγελίες και πολύ πιο αυστηρές ποινές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 23:06 Εθνική καμπάνια για τη σχολική βία: Πλατφόρμα για καταγγελίες και πολύ πιο αυστηρές ποινές

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας παρουσιάζουν τα νέα μέτρα την Τρίτη - Οι γονείς θα πληρώνουν για ζημιές στα σχολεία

Την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας παρουσιάζει την Τρίτη 9/4 στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Το υπουργείο Παιδείας έχει προαναγγείλλει παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου και όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μια από αυτές είναι η λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών για περιστατικά εκφοβισμού στα σχολεία. Οι καταγγελίες στην πλατφόρμα θα είναι επώνυμες (ήδη οι γονείς έχουν λάβει ηλεκτρονικά μέσω του myschool τον αριθμό μητρώου των παιδιών τους για την ταυτοποίηση του μαθητή που κάνει την καταγγελία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση της πλατφόρμας θα είναι αρκετά εύκολη. Θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά και πεδία που θα μπορούν οι καταγγέλλοντες να γράφουν αναλυτικά το περιστατικό που είτε είδαν ή βίωσαν. Σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και αν τα περιστατικό είναι πολύ σοβαρό τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης – μια 4μελης επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

 

Αυστηροποιείται το πλαίσιο συνεπειών για τους μαθητές που ασκούν μπούλινγκ. Επανέρχεται η 5μερη αποβολή ενώ αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή. Επανέρχεται και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75. Γνωρίζουμε ότι θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν άνα πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.
 

 

Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.

Τι θα προβλέπει το υπουργείο Παιδείας για τα κινητά τηλέφωνα στο σχολείο

Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία εξακολουθεί να ισχύει, αν και σήμερα βρίσκεται σε αδράνεια. Δεδομένων της εκρηκτικής αύξησης των περιστατικών βίας ανηλίκων και του σχολικού εκφοβισμού, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένες κυρώσεις που συνδέονται με βία ανηλίκων και χρήση κινητού αλλά όχι πλήρης απαγόρευση κινητού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση