Υπεγράφη η ρύθμιση για χορήγηση σύνταξης σε όσους οφείλουν στον ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 18:59 Υπεγράφη η ρύθμιση για χορήγηση σύνταξης σε όσους οφείλουν στον ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ

Υπεγράφη η ρύθμιση για τη χορήγηση της σύνταξης στους οφειλέτες που έχουν χρέη έως 30.000 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ, όπως επεσήμανε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο OPEN.

Όπως είπε, την προηγούμενη εβδομάδα, την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών ο κ. Πετραλιάς υπέγραψε την υπουργική απόφαση για το θέμα αυτό. Την προηγούμενη εβδομάδα, την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών ο κ. Πετραλιάς είπε και πρόσθεσε πως αυτή είναι μια κοινή υπουργική απόφαση και πώς μέσα στο μήνα θα δημοσιευθεί.

«Εμείς λέμε ότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες όσοι καταφέρουν να βγάλουν σύνταξη με την ρύθμιση αυτή. Αυτό θα γίνει με χαμηλότερη βέβαια σύνταξη με μια παρακράτηση. Αλλά το σημαντικό είναι ότι θα παίρνουν κάτι » σημείωσε και πρόσθεσε « κάναμε μια αύξηση 50% και από εκεί που ήμασταν στο όριο οφειλών 20 χιλιάδες ευρώ αυτό το ανεβάσαμε στις 30 χιλιάδες ευρώ.

Καταλαβαίνουμε ότι αρκετός κόσμος και ειδικά με τις προσαυξήσεις έχει ανέβει στο επίπεδο αυτό. Ο κόσμος την έχει δουλέψει τη σύνταξη του και θέλουμε να την λάβει. Οπότε κάναμε αυτή τη γενναία αύξηση για να μπορέσει να λάβει σύνταξη..Και βγήκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως ο ασφαλισμένοι θα παίρνει σύνταξη από την οποία θα παρακρατείται έως και το 60% αυτής σε δόσεις, μέχρι το ποσό της οφειλής να πέσει κάτω από τα 20.000 ευρώ (ή τα 6.000 ευρώ για τους αγρότες), και στη συνέχεια το υπόλοιπο της οφειλής θα παρακρατείται – όπως και σήμερα – σε 60 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ.

Τι είπε για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027 και μετά. « Δεν συζητούμε αυτή τη στιγμή το θέμα αυτό. Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρη σε αυτό » απάντησε και επανέλαβε πως  «δεν  υπάρχει καμία συζήτηση για αυτό. Δεν γίνεται καμία συζήτηση ούτε στο υπουργείο Εργασίας  αλλά ούτε και σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης  για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης .Θέλω να είναι ξεκάθαρη σε αυτό».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: enikonomia.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση