Ένα αχρείαστο σήμα σε μια πόλη που δε σέβεται τίποτα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 20:32 Ένα αχρείαστο σήμα σε μια πόλη που δε σέβεται τίποτα!

Το συγκεκριμένο σήμα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μακροπούλου και Υψηλάντη στη Λαμία και όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς ΚΟΚ σημαίνει ότι στην κάθοδο της Υψηλάντη επιτρέπεται μόνο η διέλευση λεωφορείων (και τρόλλεϋ αλλά η Λαμία δεν έχει).

Τα λοιπά οχήματα, ιδιαίτερα ΙΧΕ και δίκυκλα υποχρεούνται να ακολουθούν την οδό Μακροπούλου (για τα μεγάλα φορτηγά υπάρχει γενικό απαγορευτικό πιο πάνω στη συμβολή της Υψηλάντη με τη Σταδίου).

Εγώ ως νομοταγής πολίτης ή αλλιώς γνήσιος βλάκας (δε γράφω την άλλη λέξη για να μην κοπεί το κείμενο), όταν έχω προορισμό την πλατεία Ελευθερίας, ακολουθώ τη διαδρομή από την οδό Καραϊσκάκη και στη συνέχεια τη Βελισσαρίου ώστε να στρίψω στην οδό Υψηλάντη, καθώς επιτρέπεται από κει και κάτω η κάθοδος. Υπάρχει δε και καθρέφτης που ενημερώνει για τα οχήματα που ανηφορίζουν.

Ελέγχω λοιπόν το ρεύμα ανόδου και ετοιμάζομαι να περάσω όταν βλέπω να κατεβαίνουν με ταχύτητα στο ρεύμα καθόδου (από τη συμβολή που αναφέρω πιο πάνω) όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία αυτοκίνητα, που φαίνεται ότι δεν τους πιάνει το απαγορευτικό.

Επειδή σε κάποια απόσταση ερχόταν και αυτοκίνητο κανονικά στο ρεύμα ανόδου, επιχειρώ να βάλω όπισθεν για να αφήσω χώρο στα αυτοκίνητα που θα διασταυρωνόντουσαν περίπου μπροστά μου. Δυστυχώς πίσω μου έχουν ήδη κολλήσει δύο μηχανάκια ντελίβερυ και μοιραία μένω με τη μούρη μέσα στο δρόμο (όχι πολύ αλλά αρκετά για να δημιουργήσω πρόβλημα).

Ο οδηγός που κινείται κανονικά στο ρεύμα ανόδου βλέπει ότι χωράει ίσα ίσα και κοντοστέκεται, ενώ τα τρία αυτοκίνητα που κατεβαίνουν παράνομα την Υψηλάντη συνεχίζουν κανονικά το δρόμο τους χωρίς καν να ξακρίσουν λίγο πιο δεξιά, πόσο μάλλον να παραχωρήσουν προτεραιότητα στο άλλο αυτοκίνητο.

Στο τέλος αφού πέρασαν και τα τρία «γαϊδούρια», ο οδηγός που κινούνταν κανονικά στο ρεύμα ανόδου γυρίζει και μου ρίχνει ένα δολοφονικό βλέμμα καθώς εγώ προφανώς για κείνον ήμουν ο υπαίτιος όλου του κακού.

Κρίμα, έπρεπε να κατεβεί να μου ρίξει και ένα χέρι ξύλο ή έστω μια μούτζα μπας και βάλω μυαλό και να μην ξανασεβαστώ κανένα σήμα, κανένα «γάιδαρο» οδηγό και κανένα μηχανάκι…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση