Βρετανία: Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια με φορτηγά - Ξεκινά η μεγαλύτερη επιχείρηση εμβολιασμού στην ιστορία [εικόνες-βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 09:13 Βρετανία: Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια με φορτηγά - Ξεκινά η μεγαλύτερη επιχείρηση εμβολιασμού στην ιστορία [εικόνες-βίντεο]

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech.

Στο Νότιο Λονδίνο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Croydon έφτασε η πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer κατά του κορωνοϊού που θα διανεμηθούν σε πενήντα νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας.

Τα νοσοκομεία έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση προκειμένου να αποτελέσουν τα κύρια σημεία στα οποία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι φωτογραφίες του Ρόιτερς δείχνουν τα φορτηγά να φεύγουν και να μεταφέρουν τα εμβόλια και τα ψυγεία στα οποία θα φυλάσσονται, προκειμένου να αποθηκευθούν στους -70 βαθμούς Κελσίου πριν αποψυχθούν για να χρησιμοποιηθούν.

Τα 13 από τα πενήντα νοσοκομεία βρίσκονται στην κεντρική Αγγλία , οκτώ είναι στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά, επτά είναι στην ανατολική Αγγλία και Λονδίνο, και από ένα στις περιοχές του Γιορκσάιρ στα Βορειοανατολικά της χώρας.

Σχολαστική αποθήκευση

Τα νοσοκομεία που είναι εξοπλισμένα με ψυχρούς καταψύκτες έχουν κληθεί να λειτουργούν ως "κόμβοι" όπου οι πρώτοι άνθρωποι θα λάβουν τις πρώτες δόσεις.

Η κατάψυξη των εμβολίων θα γίνει πολύ σχολαστικά εξαιτίας των ειδικών συνθηκών συντήρησής τους.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 375 εκατομμύρια δόσεις, με τις 800.000 να έχουν σταλεί ήδη από τη Pfizer, με την ελπίδα ότι 10 εκατ. δόσεις θα έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους. Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν την Τρίτη, με την βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει βασική προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας.

Το εμβόλιο θα γίνει σε δυο δόσεις και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη.

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech, περνώντας μπροστά από τον υπόλοιπο κόσμο στην κούρσα για την έναρξη του κρίσιμης σημασίας προγράμματος μαζικού εμβολιασμού.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση