Νέο συγκλονιστικό βίντεο από το Καπιτώλιο: Αστυνομικός βάζει το σώμα του ασπίδα στον όχλο του Τραμπ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 13:18 Νέο συγκλονιστικό βίντεο από το Καπιτώλιο: Αστυνομικός βάζει το σώμα του ασπίδα στον όχλο του Τραμπ

Συγκλονιστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Νέο βίντεο από τον καθοδηγούμενο όχλο των ακροδεξιών οπαδών του Τραμπ που εισβάλλει στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ.

Οι ομάδες των οπαδών μπαίνουν στο κτίριο, αναζητούν Δημοκρατικούς γερουσιαστές αλλά και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, τη στιγμή που οι αστυνομικοί αντιστέκονται.

Ο φακός κάμερας έχει αποτυπώσει τη στιγμή που οπαδοί του Τραμπ πιέζουν ασφυκτικά έναν αστυνομικό, ο οποίος έχει βάλει το σώμα του ασπίδα για να μην προχωρήσει ο όχλος. Εγκλωβίζεται και φωνάζει για βοήθεια.

Οι εισβολείς έπαιρναν ασπίδες από τους αστυνομικούς και φώναζαν "αφήστε μας να μπούμε".

Ωστόσο, βίντεο που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα δείχνουν πως δεν έκαναν όλοι οι αστυνομικοί τη δουλειά τους. Σύμφωνα με οπτικό υλικό - ντοκουμέντο σε κάποιες περιπτώσεις η αστυνομία όχι μόνο δεν εμπόδισε τους εισβολείς να μπουν στο Καπιτώλιο αλλά μάλιστα τους… άνοιξαν και τις πόρτες.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Τραμπ

Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διώχνεται από τον έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μετά τον άλλο: η διεύθυνση του Twitter, του βασικού του εργαλείου πολιτικής επικοινωνίας, έθεσε σε μόνιμη αναστολή τον λογαριασμό του (@realDonaldTrump) χθες Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, την κατάληψή της έδρας του Κογκρέσου και το χάος στην καρδιά της αμερικανικής πρωτεύουσας που διήρκεσε ώρες.

"Αφού εξετάσαμε διεξοδικά πρόσφατες αναρτήσεις στον λογαριασμό @realDonaldTrump και το πλαίσιό τους, ειδικά το πώς εκλήφθηκαν (...) αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό, εξαιτίας του κινδύνου υποκίνησης περαιτέρω βίας", ανέφερε η εταιρεία Twitter Inc σε ανακοίνωσή της.

ΠΗΓΉ: THETOC.GR

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση