Σκληρό lockdown στη Γαλλία από το Σάββατο - Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 20:27 Σκληρό lockdown στη Γαλλία από το Σάββατο - Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. (τώρα είναι από τις 8 μ.μ.) για τουλάχιστον 15 ημέρες στη Γαλλία - Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ

Σε σκληρό lockdown μπαίνει από το Σάββατο η Γαλλία, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 6 μ.μ. (τώρα είναι από τις 8 μ.μ.) για τουλάχιστον 15 ημέρες για την καλύτερη καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

"Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.", αναφέρει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

"Εάν δούμε μια ισχυρή επιδείνωση της επιδημίας τις επόμενες μέρες, θα πρέπει να αποφασίσουμε, χωρίς καθυστέρηση, για ένα νέο κλείδωμα", δήλωσε ο Καστέξ. Στη Γαλλία, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια παρέμειναν κλειστά, μαζί με κινηματογράφους, θέατρα και γυμναστήρια.

Ο κορονοϊός έχει στοιχίσει περισσότερες από 69.000 ζωές στη Γαλλία, τον έβδομο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα και οι νοσηλείες που συνδέονται με τον ιό είναι τώρα πέντε φορές περισσότερες από ό,τι ήταν τον Αύγουστο. Η κυβέρνηση επιταχύνει τους εμβολιασμούς, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε όσους ηλικιωμένους πληρούν τις προϋποθέσεις. Η Γαλλία σκοπεύει επίσης να κάνει τεστ σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο μαθητές το μήνα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά.

Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων της Γαλλίας έχει αυξηθεί σε περίπου 18.000 από περίπου 13.000 στις αρχές Δεκεμβρίου.

"Η οικονομική ανάκαμψη του έθνους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εκστρατεία εμβολιασμού", δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό λε Μερ. Οι Γάλλοι Δημοσκόπηση του Ifop δείχνει ότι το 54% των Γάλλων σχεδιάζει τώρα να εμβολιαστεί.

Η Γαλλία είχε εμβολιάσει περίπου 247.000 άτομα μέχρι την Τετάρτη, λιγότερο από το ένα τρίτο του αριθμού στη Γερμανία και την Ιταλία.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση