Μεξικό: Τουλάχιστον 53 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 09:33 Μεξικό: Τουλάχιστον 53 μετανάστες νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα

Περισσότεροι από 50 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Πέμπτης στο Μεξικό όταν φορτηγό που τους μετέφερε ενεπλάκη σε τροχαίο. Συγκεκριμένα, το φορτηγό που μετέφερε παράνομα μετανάστες ανατράπηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες με αποτέλεσμα δεκάδες μετανάστες να βρουν τραγικό θάνατο.

Η εισαγγελία ανέφερε πως ο αριθμός των νεκρών από το τροχαίο στο νοτιοανατολικό Μεξικό ξεπέρασε τους 53: «Μέχρι στιγμής έχουμε 53 νεκρούς και άλλοι τρεις άνθρωποι είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι», σημείωσε σε  ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των θυμάτων.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Πολιτικής Προστασίας στην μεξικανική πολιτεία Τσιάπας, επρόκειτο κυρίως για πολίτες της γειτονικής Γουατεμάλας. Νωρίτερα αναφέρθηκε πως πολλά θύματα ήταν υπήκοοι Ονδούρας.

Η μεταφορά με φορτηγά μεταναστών κυρίως από την κεντρική Αμερική – που αποπειρώνται να φθάσουν στις ΗΠΑ με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερη ζωή, θα σωθούν από τη βία των συμμοριών και την ανέχεια στις πατρίδες τους– είναι συνηθισμένη μέθοδος των διακινητών.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση