ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 17:50 ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ

Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας (Άστον) Κάρτερ πέθανε χθες το βράδυ από αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 68 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Κάρτερ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν ο άνθρωπος που επέβλεψε την έναρξη της στρατιωτικής στρατηγικής που οδήγησε στην απώθηση και εν τέλει στη συντριβή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ.

Από τότε που σταμάτησε να υπηρετεί σε δημόσιες θέσεις, ο Κάρτερ τέθηκε επικεφαλής του Κέντρου Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Μπέλφερ (Belfer Center for Science and International Affairs) στη Σχολή Κένεντι του Χάρβαρντ.

Πηγή: Enikos

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση