Ο «Σπορέας» του Βαν Γκογκ το τελευταίο «θύμα» ακτιβιστών για το κλίμα - Του πέταξαν σούπα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 15:39 Ο «Σπορέας» του Βαν Γκογκ το τελευταίο «θύμα» ακτιβιστών για το κλίμα - Του πέταξαν σούπα

Τα μέλη του φώναζαν συνθήματα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Ακτιβιστές για το κλίμα εκτόξευσαν σούπα λαχανικών σε πίνακα του Βαν Γκογκ στο Palazzo Bonaparte της Ρώμης, στο τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς ανάλογων διαμαρτυριών. 

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ο πίνακας «Ο Σπορέας» του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, δεν υπέστη ζημιά καθώς βρισκόταν πίσω από γυαλί. 

Στόχος και αυτή τη φορά της οργάνωσης Ultima Generazione ήταν να κερδίσει την προσοχή του κοινού για ζητήματα περιβαλλοντικής επιτακτικότητας. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο, τα μέλη του φώναζαν συνθήματα κατά της χρήσης άνθρακα και κατά της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, μέλη γερμανικής περιβαλλοντικής οργάνωσης πέταξαν πουρέ πατάτας στις «Θημωνιές» του Μονέ, στο μουσείο του Πότσνταμ, στη Γερμανία. Ενώ λίγες ημέρες μετά, ανάλογη επίθεση δέχτηκε ο πίνακας «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» του Γιοχάνες Βερμέερ. 

Με πληροφορίες από Ansa

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση