Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Επανεκλέχθηκαν Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κώστας Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπάνης και Κρις Πάππας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 12:41 Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Επανεκλέχθηκαν Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κώστας Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπάνης και Κρις Πάππας

Καλά νέα για τους ομογενείς που έδιναν τη μάχη τους στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ. Τέσσερις από τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές κατάφεραν να κερδίσουν άλλη μια θητεία στο Κογκρέσο!

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), ο Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) και ο Κρις Πάππας κέρδισαν τις μάχες που έδωσαν στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και θα βρίσκονται ξανά στα πόστα τους στο Κογκρέσο.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί χρόνια Βουλευτή της 1ης Περιφέρειας, Ντίνα Τάιτους (Dina Titus), η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της, Μαρκ Ρόμπερτσον (Mark Robertson).

Ο Ρεπουμπλικάνος Άλεκ Σκαρλάτος (Alek Skarlatos), στην 4η Περιφέρεια του Όρεγκον, ήταν πίσω στην πορεία της καταμέτρησης, αν και κανένα ΜΜΕ δεν είχε ακόμη ανακηρύξει νικητή στην δική του αναμέτρηση.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα

Στην Φλόριντα, ο ομογενής Δημοκρατικός υποψήφιος κυβερνήτης, Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist) ηττήθηκε, όπως αναμενόταν, από τον πανίσχυρο Ρεπουμπλικανό νυν Κυβερνήτη, Ρον ντε Σάντις (Ron De Santis)

Στην 12η Περιφέρεια της ίδιας Πολιτείας, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis) επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ (Kimberly Walker), αφού με καταμετρημένες τις ψήφους στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο Μπιλιράκης συγκέντρωνε πάνω από το 70%.

Στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) ανακηρύχθηκε νικήτρια πολύ πριν προχωρήσει εκτενώς η καταμέτρηση. Στο 70% της καταμέτρησης, ο αντίπαλός της και πρώην βουλευτής Μαξ Ρόουζ (Max Rose), έχανε με 27%!

Το 2020, η πρωτοεμφανιζόμενη στα ομοσπονδιακά κοινά – τότε – Μαλλιωτάκη, είχε επικρατήσει με οριακή διαφορά. Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες εκλογικών προβλέψεων είχαν “κλειδώσει” εδώ και εβδομάδες την αναμέτρηση στην Ρεπουμπλικανή πολιτικό, παρότι αρχικά είχε προδιαγραφεί για τις πλέον αμφίρροπες.

Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, διατηρώντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά πάνω από 10%, ο Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) επανεξελέγη στο Κογκρέσο, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν (Yuripzy Morgan).

Στην 1η Περιφέρεια του Νιού Χάμσαϊρ, ο Κρις Πάππας, μετά από μια θυελλώδη προεκλογική περίοδο, αναδείχθηκε νικητής απέναντι στην Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, Καρολάιν Λεβίτ (Karoline Levit). Ο Πάππας θεωρείτο ένας από τους πιο ευάλωτους βουλευτές των Δημοκρατικών και η επικράτησή του σκόρπισε ικανοποίηση, ενώ επήλθε με μια σχετικά άνετη πλειοψηφία.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση