Σε ζωολογικό κήπο τα σκυλιά που είχε χαρίσει ο Κιμ Γιονγκ-ουν στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο - Λόγω εξόδων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 16:40 Σε ζωολογικό κήπο τα σκυλιά που είχε χαρίσει ο Κιμ Γιονγκ-ουν στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο - Λόγω εξόδων

Μια διαμάχη για τα έξοδα των σκυλιών που αρνείτο να καλύπτει η κυβέρνηση, τα οδήγησε μακριά από τον κηδεμόνα τους.

Σε ζωολογικό κήπο της Νότιας Κορέας κατέληξαν τα δύο σκυλιά που είχε δωρίσει στον Νοτιοκορεάτη τότε ομόλογό του ο Κιμ Γιονγκ-ουν, μετά από διαμάχη για τα έξοδα της φροντίδας των ζώων. 

Ο Κιμ είχε προσφέρει τα δύο λευκά κυνηγετικά σκυλιά Pungsan -βορειοκρεατική ράτσα σκυλιών που πήρε την ονομασία της από περιοχή- στον Μουν Τζαε-ιν ως δώρο για τις συνομιλίες κορυφής που έλαβαν χώρα το 2018. 

Ωστόσο, ο Μουν εγκατέλειψε τα σκυλιά τον περασμένο μήνα, επικαλούμενος έλλειψη οικονομικής στήριξης από τη συντηρητική κυβέρνηση του διαδόχου του, Γιουν Σουκ Γεόλ. 

Σε ζωολογικό κήπο τα σκυλιά που είχε χαρίσει ο Κιμ Γιονγκ-ουν στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο - Λόγω εξόδων

Μετά από προσωρινή διαμονή τους σε κτηνιατρική κλινική της πόληςς Νταετζού, τα σκυλιά, Γκόμι και Σονγκγκάνγκ, μεταφέρθηκαν σε ζωολογικό κήπο της Γκουανγκτζού. 

Σήμερα, τα δύο λευκά σκυλιά παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες του κήπου και τους δημοσιογράφους. 

«O Γκόμι και η Σονγκγκάνγκ είναι σύμβολο ειρήνης, συμφιλίωσης και συνεργασίας μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας. Θα τα μεγαλώσουμε καλά, σαν να καλλιεργούμε ένα σπόρο για την ειρήνη» ανέφεερε ο δήμαρχος της πόλης Κανγκ Γκιτζούνγκ. 

Σε ζωολογικό κήπο τα σκυλιά που είχε χαρίσει ο Κιμ Γιονγκ-ουν στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο - Λόγω εξόδων

Τα σκυλιά έχουν κάνει έξι μωρά, όλα γεννημένα στη Νότια Κορέα και όλα σε ζωολογικούς κήπους. 

Το 2000, ο πατέρας του Κιμ, ο Κιμ Γιονγκ-ιλ είχε χαρίσει άλλα δύο Πουνγκσάν στον τότε ομολογό της της Νότιας Κορέας, μετά τη συνάντησή τους στην Πιονγκγιάνγκ, στην πρώτη κορεατική σύνοδο από τη διαίρεση της χώρας, το 1948. Από την πλευρά του, ο Κιμ Ντάε-γιουνγκ έδωσε στον Κιμ τότε δύο Τζίντο, νοτιοκορεατική ράτσα. Και εκείνα τα βορειοκορεατικά σκυλιά έζησαν σε ζωολογικό κήπο, κοντά στη Σεούλ, μέχρι το θάνατό τους, το 2013. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση