Γαλλία: Φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών κοντά στη Λυών - 10 νεκροί, ανάμεσά τους πέντε παιδιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 09:44 Γαλλία: Φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών κοντά στη Λυών - 10 νεκροί, ανάμεσά τους πέντε παιδιά

Άγνωστα τα αίτια της φωτιάς.

Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε κτίριο κατοικιών στο Vaulx-en-Velin, κοντά στη Λυών της Γαλλίας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν για τη φωτιά  στις 03: 12 π.μ. και μέχρι τις 3:25 π.μ. περίπου 170 πυροσβέστες και 65 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονταν στο σημείο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε επταώροφη πολυκατοικία στη συνοικία Mas du Taureau.

Επιπλέον, τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλοι 10, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικοί, έχουν τραυματιστεί.

Προς το παρόν είναι άγνωστα τα αίτια της φωτιάς.

«Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πυρκαγιάς ... υπάρχουν αρκετά σενάρια και θα διεξαχθεί έρευνα», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία σχετικά με το επεισόδιο με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: BFMTV

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση