Συντριβή αεροπλάνου: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί στο Νεπάλ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 09:44 Συντριβή αεροπλάνου: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί στο Νεπάλ

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ του μοιραίου αεροσκάφους λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση εσωτερικού συνετρίβη στην Ποκάρα, δήλωσε αξιωματούχος της αεροπορικής αρχής του Νεπάλ.

Εκατοντάδες διασώστες συνέχισαν να ψάχνουν στην πλαγιά του λόφου όπου κατέπεσε το αεροπλάνο της εγχώριας αεροπορικής εταιρείας Yeti Airlines, που πετούσε από την πρωτεύουσα Κατμαντού αναφέρει το Reuters.

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο των social media δείχνει το μοιραίο αεροσκάφος στο Νεπάλ λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή του.

 

 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ μέχρι στιγμής, 30 σοροί έχουν ανασυρθεί. Το Pokhara είναι γνωστό ως το πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Jagannath Niroula, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Νεπάλ. «Ο καιρός ήταν καθαρός» αναφέρει.

Υπήρχαν 72 άτομα στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που εκμεταλλευόταν η Yeti την Κυριακή, μεταξύ των οποίων δύο βρέφη και τέσσερα μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Sudarshan Bartaula. Στο αεροπλάνο επέβαιναν πέντε Ινδοί, τέσσερις Ρώσοι, ένας Ιρλανδός, δύο Νοτιοκορεάτες, ένας Αυστραλός, ένας Γάλλος και ένας Αργεντινός, δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου του Νεπάλ.

Το αεροπλάνο είχε πάρει άδεια να προσγειωθεί

Σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, το αεροσκάφος είχε λάβει άδεια προσγείωσης.

Ο Gyanendra Bhul, υπεύθυνος πληροφοριών της CAAN, είπε ότι το αεροπλάνο που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Κατμαντού στις 10:33 σήμερα το πρωί είχε λάβει άδεια προσγείωσης πριν από το ατύχημα.

«Ο καιρός δεν ήταν πρόβλημα, έχουν ληφθεί προκαταρκτικές πληροφορίες ότι το αεροσκάφος συνετρίβη για τεχνικούς λόγους», είπε, «Ελήφθησαν πληροφορίες ότι φλόγες φάνηκαν στο αεροσκάφος ενώ ήταν ακόμα στον αέρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση