Σεισμός στην Τουρκία: Αναστέλλουν τις επιχειρήσεις διάσωσης Γερμανία και Αυστρία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2023 21:01 Σεισμός στην Τουρκία: Αναστέλλουν τις επιχειρήσεις διάσωσης Γερμανία και Αυστρία

Για «λόγους ασφαλείας» στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας γερμανικά και αυστριακά σωστικά συνεργεία αναστέλλουν προς το παρόν τις επιχειρήσεις, παραμένουν όμως στην περιοχή

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες γερμανικά μέσα ενημέρωσης, γερμανικές και αυστριακές ομάδες διάσωσης που επιχειρούσαν τις τελευταίες μέρες στις σεισμόπληκτες περιοχές στην νοτιοανατολική Τουρκία αναστέλλουν προς το παρόν τις επιχειρήσεις διάσωσης «για λόγους ασφαλείας», όπως λένε.

Η Γερμανική Τεχνική Υπηρεσία Αρωγής εκφράζει φόβους για «συγκρούσεις» και γενικευμένη «αναταραχή» στην περιοχή κάνοντας αναφορά ακόμη και σε πυροβολισμούς στην περιοχή. «H θλίψη υποχωρεί σιγά-σιγά δίνοντας τη θέση της στον θυμό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της γερμανικής οργάνωσης αρωγής I.S.A.R Στέφεν Μπάγερ.

Τόσο η Τεχνική Υπηρεσία Αρωγής όσο και η I.S.A.R αποδίδουν την έκρυθμη κατάσταση στις πληγείσες περιοχές «στην έλλειψη τροφίμων καθώς και στην προβληματική παροχή νερού στην περιοχή του σεισμού».

Παραμένουν οι Γερμανοί και Αυστριακοί διασώστες

Για «αυξανόμενη επιθετικότητα μεταξύ διαφορετικών ομάδων» κάνει λόγο και ο Πιέρ Κουγκελβάις, αντισυνταγματάρχης των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα λέει χαρακτηριστικά ότι οι άνδρες του «κάνουν ό,τι μπορούν», όμως οι συγκεκριμένες περιστάσεις δεν βοηθούν.

Προς το παρόν πάντως τόσο τα γερμανικά όσο και τα αυστριακά σωστικά συνεργεία δεν αποχωρούν από την Τουρκία αλλά παραμένουν στην περιοχή και συγκεκριμένα σε καταυλισμό στην ευρύτερη περιφέρεια Χατάι, δηλώνοντας μάλιστα ότι αν κληθούν να συνδράμουν για εντοπισμό επιζώντων θα το πράξουν.

Οι Ελβετοί αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας

Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση ασφαλείας στην Χατάι και ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί αναλόγως.

Η Ελβετία έχει στείλει 87 ειδικούς και οκτώ σκύλους διασώστες για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση και μέχρι στιγμής έχει απεγκλωβίσει 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο βρέφη, από την Τρίτη που έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν. Χθες εστάλη μια ακόμη ομάδα από 12 ελβετούς διασώστες.

Πηγή: DW (Δήμητρα Κυρανούδη)/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση