Ο καταστροφικός σεισμός ακύρωσε τη μεγάλη τουρκική άσκηση στο Αιγαίο «Γαλάζια Πατρίδα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 20:19 Ο καταστροφικός σεισμός ακύρωσε τη μεγάλη τουρκική άσκηση στο Αιγαίο «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία οδήγησε στην ακύρωση της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα». Η «Mavi Vatan» επρόκειτο να αρχίσει την Τετάρτη (15.02.2023) με την έξοδο του συνόλου του τουρκικού Στόλου στο Αιγαίο.

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία αλλά και τη Συρία που άφησε πίσω του περισσότερους από 41.000 νεκρούς, ανέτρεψε προσωρινά και τον στρατιωτικό σχεδιασμό της Άγκυρας με την ακύρωση της μεγαλύτερης άσκησης της «Mavi Vatan» ή αλλιώς «Γαλάζια Πατρίδα».

Η «Γαλάζια Πατρίδα» επρόκειτο να αρχίσει την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου με την ανάπτυξη ολόκληρου του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο Αιγαίο με συμμετοχή και της πολεμικής αεροπορίας της γειτονικής χώρας.

Πάντως, από τις 6 Φεβρουαρίου, οπότε και έγινε ο σεισμός, έχουν πραγματοποιηθεί 104 παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο από τουρκικά drones.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

",

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση