Μισούρι: Τουλάχιστον 4 οι νεκροί από ανεμοστρόβιλο – Μεγάλες καταστροφές στην περιοχή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 19:43 Μισούρι: Τουλάχιστον 4 οι νεκροί από ανεμοστρόβιλο – Μεγάλες καταστροφές στην περιοχή Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Τέσσερις είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (5.4.2023) το Μισούρι των ΗΠΑ, με τις Αρχές να ανακοινώνουν ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται στις πληγείσες από τον ανεμοστρόβιλο περιοχές του Μισούρι, με τους νεκρούς να προέρχονται από την κομητεία Μπόλινγκερ, εκεί όπου έχουν αναφερθεί επίσης πολλοί τραυματισμοί.

Σοβαρές είναι οι καταστροφές σε σπίτια και πυλώνες ηλεκτροδότησης, δέντρα έχουν ξεριζωθεί ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα σε αυλές και δρόμους, από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου στην κοινότητα Γκλεν Άλεν, που βρίσκεται περίπου 177 χλμ. νότια του Σεντ Λούις.

Ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε το νοτιοανατολικό Μισούρι γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα). Άλλοι 11 ανεμοστρόβιλοι σχηματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας στις μεσοδυτικές πολιτείες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν μεσοδυτικές και νότιες αμερικανικές πολιτείες. Μια εβδομάδα νωρίτερα, ανεμοστρόβιλος έπληξε το Ρόλινγκ Φορκ στην πολιτεία του Μισισίπι, προκαλώντας τον θάνατο 26 ανθρώπων και ισοπεδώνοντας πολλά από τα 400 σπίτια της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση