Εκλογές στην Τουρκία: Νικητή Κιλιτσντάρογλου «δείχνει» δημοσκόπηση – Ο στόχος του Ερντογάν και ο παράγοντας Ιντζέ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 22:50 Εκλογές στην Τουρκία: Νικητή Κιλιτσντάρογλου «δείχνει» δημοσκόπηση – Ο στόχος του Ερντογάν και ο παράγοντας Ιντζέ Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Τουρκία για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, με τις δημοσκοπήσεις να «δείχνουν» μια αμφίρροπή αναμέτρηση, από την οποία νικητής θα βγει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με μικρή διαφορά από τον αντίπαλό του, τον απερχόμενο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως εκτίμησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας να προκύψει από δύο γύρους εκλογών, μία στις 14 Μαΐου και μία στις 28 Μαΐου.

Και αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις μπορεί να «δείχνουν» πρώτο τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ωστόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… καραδοκεί με πολύ κοντινό ποσοστό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Metropol, ο Κιλιτσντάρογλου έρχεται πρώτος στην προτίμηση του λαού με 42,6% και ακολουθεί ο Ερντογάν με 41,1%.

 

Ο κρίσιμος παράγοντας, όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, είναι ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 5% μετά την υποψηφιότητα που αποφάσισε να θέσει, για την οποία συζητείται ότι την έβαλε αφού τον… ανάγκασε ο απερχόμενος Τούρκος πρόεδρος.

Στόχος του Ερντογάν φαίνεται να είναι να πάνε οι εκλογές σε δεύτερο γύρο, στις 28 Μαΐου, κάτι που πετυχαίνει με τα τρέχοντα ποσοστά που εμφανίζει η δημοσκόπηση στην Τουρκία. Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτού του 5% αναμένεται να «πάει» προς τη μεριά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο.

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση