ΗΠΑ: Έως και 10 χρόνια φυλάκιση αντιμετωπίζει ο Τζακ Τεϊσέιρα για κάθε έγγραφο που διέρρευσε

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 21:05 ΗΠΑ: Έως και 10 χρόνια φυλάκιση αντιμετωπίζει ο Τζακ Τεϊσέιρα για κάθε έγγραφο που διέρρευσε

Έως και 10 χρόνια φυλάκιση για κάθε έγγραφο που διέρρευσε αντιμετωπίζει ο 21χρονος Τζακ Τεϊσέιρα, το μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης που συνελήφθη χθες (13.4.2023) από το FBI για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου σε ομάδα του ίντερνετ που ασχολείται με βιντεοπαιχνίδια και όπλα.

Σύμφωνα με πράκτορα του FBI, ο 21χρονος Εθνοφρουρός προχώρησε στη διαρροή των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου στο chat μιας ομάδας της πλατφόρμας Discord, η οποία αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα ως «Social Media Platform 1».

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα τις ακριβείς κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 21χρονος, οι οποίες είναι η μη εξουσιοδοτημένη διατήρηση και διαβίβαση πληροφοριών εθνικής άμυνας και η μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή σχετικού υλικού.

Ντοκουμέντα από τη σύλληψή του:

 

Από τη μεριά του, ο Γενικός Εισαγγελέας της Μασαχουσέτης, Μέρικ Γκάρλαντ, ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο 21χρονος θα αντιμετωπίσει κατηγορίες βάσει του νόμου περί κατασκοπείας, για τις οποίες μπορεί να του επιβληθούν ποινές φυλάκισης έως και 10 ετών ανά έγγραφο που διέρρευσε.

Οι πληροφορίες στα απόρρητα έγγραφα

Τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν αφορούσαν και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με κάποια από αυτά να έχουν εκδοθεί μόλις πριν 40 ημέρες. Σε αυτά, παρουσιάζονταν οι αδυναμίες του ουκρανικού στρατού αλλά και η δυνατότητα που έχει ο αμερικανικός στρατός να διεισδύει στα ρωσικά συστήματα επικοινωνιών.

Σε μερικά από αυτά, φαίνονταν χάρτες της αεράμυνας της Ουκρανίας αλλά και πληροφορίες για εσωτερικούς διαπληκτισμούς στη ρωσική κυβέρνηση, σχετικά με τον αριθμό των απωλειών του ρωσικού στρατού του πολέμου.

Η εμφάνισή του στο δικαστήριο – Παρακολουθούσε η οικογένειά του

Ο 21χρονος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου στη Βοστώνη για να μάθει το βάρος των κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Φορούσε χειροπέδες και χακί φόρμα φυλακής και λίγο μετά τις 10:00 το πρωί (14.4.2023, τοπική ώρα), έμαθε το κατηγορητήριο.

Εκεί, βρίσκονταν και τα μέλη της οικογένειάς του. Ο πατέρας του, του φώναξε «Σ’ αγαπώ, Τζακ!», με τον 21χρονο να απαντάει «Σ’ αγαπώ κι εγώ μπαμπά».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση