Έκλεψαν χρυσό κι άλλα τιμαλφή αξίας 15 εκατ. δολ. από το διεθνές αεροδρόμιο του Καναδά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 09:39 Έκλεψαν χρυσό κι άλλα τιμαλφή αξίας 15 εκατ. δολ. από το διεθνές αεροδρόμιο του Καναδά

Το πολύτιμο φορτίο έφτασε στο αεροδρόμιο τη Δευτέρα και οι δράστες κινήθηκαν αμέσως.

Κλοπή σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά, με τους δράστες να το σκάνε με λεία 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρυσό κι άλλα τιμαλφή.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Πίρσον, που χρησιμοποιείται συχνά για τη μεταφορά χρυσού που εξορύσσεται στην επαρχία του Οντάριο. 

Το βράδυ εκείνης της μέρας, έφτασε στο αεροδρόμιο το «πολύτιμο», όπως χαρακτηρίζεται, φορτίο και μεταφέρθηκε σε χώρο φύλαξης. Η αστυνομία πιστεύει πως οι δράστες κινήθηκαν αμέσως μετά. 

Τοπικός επιθεωρητής της αστυνομίας σημείωσε πως η ομάδα του έχει αναλάβει την έρευνα και εξετάζει «όλα τα σενάρια». Χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μεμονωμένο» και «σπάνιο». 

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια αεροπορική εταιρεία μετέφερε το κοντέινερ με τον χρυσό στο αεροδρόμιο και δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές βάρος του. 

Τοπικά μέσα μεταφέρουν πως η αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από την κλοπή βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις. 

Αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί και η μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία της χώρας, μετά από τη μεγάλη ληστεία σιροπιού σφενδάμου το 2011 και το 2012, όταν είχαν κλαπεί από αποθήκη στο Κεμπέκ 3.000 τόνοι σιροπιού αξίας 18,7 εκατ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση