Βασιλιάς Κάρολος: Τελετή στέψης με πάνω από 2.200 καλεσμένους από 203 χώρες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Μαΐου 2023 21:23 Βασιλιάς Κάρολος: Τελετή στέψης με πάνω από 2.200 καλεσμένους από 203 χώρες

Αντίστροφη μέτρηση για να στεφθεί ο βασιλιάς Κάρολος. Στην τελετή της στέψης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Μαΐου, στο Λονδίνο θα παραστούν περισσότεροι από 2.200 προσκεκλημένοι από 203 κράτη.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα στεφθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο το Σάββατο, 6 Μαΐου σε μία τελετή που θα παρευρεθούν, επίσης, νικητές βραβείων Νόμπελ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την Πρωτομαγιά, στη στέψη του νέου μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, στις 6 Μαΐου, θα παραβρεθούν περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι. Σε αυτούς περιλαμβάνονται διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες, καθώς και εργαζόμενοι σε κοινότητες και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο Κάρολος πρόκειται να στεφθεί επισήμως στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο στη διάρκεια μίας τελετής γεμάτης πολυτέλεια, συμβολισμό και θρησκευτική σημασία.

Εκτός από αυτούς τους προσκεκλημένους, 400 νέοι που εκπροσωπούν φιλανθρωπικές οργανώσεις θα παρακολουθήσουν την τελετή στέψης και τις πομπές μέσα από την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας, δίπλα στο Αβαείο.

Μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Κάρολος έγινε μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπόλοιπων 14 κρατών της Κοινοπολιτείας (Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τζαμάικα, Μπαχάμες, Γρενάδα, Παπούα Νέα Γουινέα, Νήσοι Σολομώντα, Τουβαλού, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπελίζ και Άγιος Χριστόφορος)

πηγή: newsit.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση