Εκλογές στην Τουρκία: Αποσύρεται ο Μουχαρέμ Ιντζέ – Οι απειλές για «ροζ βίντεο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 17:55 Εκλογές στην Τουρκία: Αποσύρεται ο Μουχαρέμ Ιντζέ – Οι απειλές για «ροζ βίντεο» Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την απόσυρσή του από την κούρσα των εκλογών για την προεδρία της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Μουχαρέμ Ιντζέ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα (11.5.2023), μόλις 3 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη γειτονική χώρα.

Ήδη είχε ξεσπάσει σάλος στην Τουρκία για τον Μουχαρέμ Ιντζέ, καθώς φέρεται να συμμετέχει σε «ροζ» βίντεο, για το οποίο δέχθηκε απειλές ότι θα διαρρεύσει μέσω Twitter, αλλά και ότι γενικά δεχόταν πιέσεις εδώ και καιρό για να αποσυρθεί από την κούρσα των εκλογών της 14ης Μαΐου.

Χθες Τετάρτη (11.5.2023) ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακύρωσε τις εμφανίσεις του σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας. Όσον αφορά τις φήμες και τα δημοσιεύματα, ο ίδιος έκανε λόγο για συνωμοσία Γκιουλενιστών (FETO).

Σημειώνεται ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ συγκέντρωνε ποσοστό σχεδόν 2% στις δημοσκοπήσεις, το οποίο το «έκοβε» από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην κούρσα του για πρόεδρος της Τουρκίας. Ο υποψήφιος της συμμαχίας της τουρκικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε με αυτό το 2% να «βγει» πρόεδρος από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία.

Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες, ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουχαρέμ Ιντζέ ενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος αιτιολόγησε την απόφασή του να παραιτηθεί από την κούρσα των τουρκικών εκλογών, λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του» αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν.

Πάντως, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου τον κάλεσε χτες να στηρίξει τη συμμαχία, λέγοντας ότι «αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρωμιά από την πολιτική», δήλωσε ο υποψήφιος στις τουρκικές εκλογές.

«Πού είστε, εισαγγελείς;» αναρωτήθηκε ο Ιντζέ. «Θα πολεμώ αυτούς τους άθλιους τρομοκράτες για το υπόλοιπο της ζωής μου» ήταν τα λόγια του σχετικά με τις φήμες για «ροζ» βίντεο και πρόσθεσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ntv.com.tr: «Όταν δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη, κανένα πραγματικό βίντεο, είναι ανέντιμο να προσποιούμαστε ότι υπάρχουν».

Ο Μουαρέμ Ιντζέ υπήρξε το 2018 ο προεδρικός υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) που ηττήθηκε από τον Ερντογάν και τώρα τελεί υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Τον Μάιο 2021 ίδρυσε το κόμμα Memleket (Πατρίδα).

πηγή: newsit.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση