Bγήκε το πρώτο τεύχος της Vogue για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 12:30 Bγήκε το πρώτο τεύχος της Vogue για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Η Vogue του Ηνωμένου Βασιλείου με αρχισυντάκτη τον Έντουαρντ Ένινφουλ είναι ίσως η πιο inclusive στον κόσμο ή τουλάχιστον έτσι πάει να γίνει. Με την όλο και περισσότερη αντιπροσώπευση ατόμων από άλλες κοινωνικές ομάδες όπως τα plus-size μοντέλα, τα μοντέλα με σύνδρομο Down, οι άντρες, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, έχει καταφέρει να διαμορφωθεί σε μία Vogue που προωθεί την διαφορετικότητα.

Τώρα όμως, η Βρετανική Vogue προχωράει την προσπάθεια για inclusivity σε άλλο επίπεδο δημιουργώντας ένα τεύχος που όμοιο του δεν έχει ξαναγίνει.

Το πρώτο τεύχος Vogue για άτομα με προβλήματα όρασης

Πιο ειδικά η Βρετανική έκδοση του περιοδικού Vogue προχώρησε στην δημιουργία ενός τεύχους, του οποίου οι σελίδες είναι εκτυπωμένες σε κώδικα “Μπράιγ” ώστε να το διαβάσουν άτομα που έχουν προβλήματα όρασης που τους προκαλούν ολική ή μερική τύφλωση. Εκτός όμως ότι το τεύχος θα έχει τα άρθρα του σε μορφή κωδίκων Μπράιγ, θα συνοδεύεται και από ένα ηχητικό αρχείο ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορούν να το ακούσουν.

Όπως σημείωσε ο Έντουαρντ Ένινφουλ σε ανάρτηση του στο Instagram “για πρώτη φορά στην ιστορία της Βρετανικής Vogue, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το περιοδικό μας είναι πλέον διαθέσιμο και σε μορφή Μπράιγ για ανθρώπους που είναι οι τυφλοί ή έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης”.

Ο Ένινφουλ συνέχισε λέγοντας ότι “Η Vogue καθώς και οι βιομηχανίες της μόδας και του βιομηχανικού κόσμου έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους αλλά με κάνει πολύ χαρούμενο το γεγονός ότι υποδεχόμαστε τα πρώτα Μπράιγ τεύχη Vogue σήμερα.”

Πηγή: ozonweb.com

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση