Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας για το ναυάγιο στην Πύλο - «Δίκαιη κατανομή ευθυνών και βαρών»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 19:55 Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας για το ναυάγιο στην Πύλο - «Δίκαιη κατανομή ευθυνών και βαρών»

Μια δίκαιη «κατανομή ευθυνών και βαρών» ζητά η Τουρκία μετά το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου με τουλάχιστον 78 μετανάστες νεκρούς, καλώντας παράλληλα να «εξαλειφθούν οι βαθύτερες αιτίες της παράτυπης μετανάστευσης».

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τις πάρα πολλές απώλειες ζωών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, κατά τη διάρκεια του περιστατικού του ναυαγίου ενός αλιευτικού σκάφους στα ανοιχτά της Ελλάδας στις 14 Ιουνίου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του για το ναυάγιο στην Πύλο.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Αυτή η τραγωδία στη Μεσόγειο δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Δεν είναι δυνατό να αποτραπούν τέτοιες τραγωδίες χωρίς να εξαλειφθούν οι βαθύτερες αιτίες της παράτυπης μετανάστευσης. Οποιαδήποτε αντίθετη λύση σε αυτήν την προσέγγιση θα επιδεινώνει μόνο τα δεινά των μεταναστών και των προσφύγων, και θα αυξάνει τον αριθμό των νεκρών στη θάλασσα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι αποτελεί κοινή ευθύνη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και των προσφύγων, σημειώνοντας: «Αυτό το τραγικό περιστατικό απέδειξε για άλλη μια φορά την υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας να βρει επειγόντως λύσεις σε αυτό το θέμα».

«Καθώς πλησιάζουμε στις 20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, καλούμε για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα να κατανείμει δίκαια την ευθύνη και τα βάρη, καθώς και να ενθαρρύνει τη συνεργασία για την εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών των μεταναστευτικών ρευμάτων στην περιοχή μας», καταλήγει η τουρκική διπλωματία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Με πληροφορίες από το πρακτορείο Anadolu

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση