Πρώτη είδηση στα πολωνικά ΜΜΕ η δολοφονία της Αναστάζια: «Παραδώστε μας τον ύποπτο» λέει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 19:03 Πρώτη είδηση στα πολωνικά ΜΜΕ η δολοφονία της Αναστάζια: «Παραδώστε μας τον ύποπτο» λέει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας θέλει να «δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή».

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ενημέρωσε πως θα ζητήσει από την Ελλάδα την έκδοση του υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, o Ματέους Μοραβιέτσκι, δήλωσε «συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια».

«Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι' αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο, γνωστοποίησε πως έχει ζητηθεί έρευνα από τις πολωνικές αρχές όσον αφορά στην υπόθεση της Αναστάζια.

Την έρευνα θα χειριστεί η περιφερειακή εισαγγελία του Βρότσλαβ, γενέτειρα της 27χρονης.

«Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν αμέσως από τους Έλληνες ανακριτές τη μεταφορά αποδεικτικών στοιχείων» έγραψε ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πρώτη είδηση στα πολωνικά ΜΜΕ η δολοφονία της Αναστάζια

Την ίδια ώρα, η είδηση της δολοφονίας της νεαρής είναι πρώτη είδηση σε μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα της Πολωνίας, ενώ ανταποκριτές έχουν φτάσει και στην Κω για να καλύψουν όλες τις εξελίξεις.

«Η κάτοικος του Βρότσλαβ Αναστασία Ρουμπίνσκα είναι νεκρή. Το πτώμα της βρέθηκε στο νησί της Κω» αναφέρει το wroclaw.pl. Σε δεύτερο άρθρο του κάνει αναφορά στην έρευνα όσον αφορά στην υπόθεση.

«Πώς πέθανε η 27χρονη Αναστασία; Αποκαλύφθηκαν συγκλονιστικές λεπτομέρειες» τιτλοφορείται άρθρο του nczas.com, το οποίο μερταφέρει όλες τις εξελίξεις από το νησί.

Το goniec.pl, παράλληλα, μεταφέρει δηλώσεις του πατέρα της Αναστάζια, ο οποίος φαίνεται πως ήταν βέβαιος για τον θάνατο της κόρης του και είπε στη μητέρα της, που ταξίδεψε στην Ελλάδα, ότι θα βρεθεί νεκρή.

πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση