Wagner: Νέο σκληρό μήνυμα του Πριγκόζιν στον Πούτιν – Σφοδρές μάχες στο Βορονέζ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 15:55 Wagner: Νέο σκληρό μήνυμα του Πριγκόζιν στον Πούτιν – Σφοδρές μάχες στο Βορονέζ

Σε νέο σημερινό (24.06.2023) μήνυμά του προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, αναφέρει ότι ο ίδιος και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου.

Αναλυτικά, σε μήνυμα που ανέβηκε στον λογαριασμό της Wagner και φέρεται να έχει ηχογραφηθεί από τον ίδιο τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος άνοιξε τον πόλεμο στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρεται:

«Σχετικά με την προδοσία της πατρίδας, ο Πρόεδρος κάνει βαθιά λάθος. Είμαστε πατριώτες της πατρίδας μας. Πολεμήσαμε και παλεύουμε όλοι μαχητές της PMC Wagner. Και κανείς δεν πρόκειται να παραδοθεί στις απαιτήσεις του Προέδρου, της FSB ή οποιουδήποτε άλλου. Γιατί δεν θέλουμε η χώρα να ζήσει περαιτέρω σε ψέματα διαφθοράς και γραφειοκρατίας.

Όταν εμείς της Wagner πολεμήσαμε στην Αφρική, μας είπαν ότι χρειαζόμασταν την Αφρική, και μετά την πέταξαν, επειδή έκλεψαν όλα τα χρήματα που προορίζονταν να έρθουν για βοήθεια.

Όταν μας είπαν ότι πολεμάμε με την Ουκρανία, πήγαμε και πολεμήσαμε. Αλλά αποδείχτηκε ότι τα πυρομαχικά, τα όπλα, όλα τα χρήματα που διατέθηκαν γι’ αυτό τον σκοπό κλέβονταν επίσης, ενώ οι υπάλληλοι κάθονται και τα φυλάνε για ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα, όταν κάποιος κατευθύνεται προς τη Μόσχα.

Τώρα δεν σώζουν τίποτα, μας χτυπούν με αεροπλάνα και ελικόπτερα, αυτοκινητοπομπές με πολίτες. Και χτυπούν αμάχους επειδή αγνοούνται. Και χτυπάνε όπου μπορούν.

Έτσι, εμείς είμαστε οι πατριώτες, αλλά αυτοί που μας αντιστέκονται σήμερα είναι εκείνοι που μαζεύτηκαν γύρω από βρωμιές».

Σφοδρές μάχες στο Βορονέζ

Εν τω μεταξύ, στις φλόγες τυλίχθηκε δεξαμενή καυσίμων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη ρωσική περιφέρεια Βορόνεζ

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Βορόνεζ δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα βρίσκονται στο σημείο

Δεν έδωσε καμία εξήγηση για τα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά σε διάφορα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται τουλάχιστον ένα στρατιωτικό ελικόπτερο στην περιοχή.

Καθώς το ελικόπτερο πετάει προς το διυλιστήριο, παρατηρείται έκρηξη, μια πύρινη σφαίρα και πυκνός μαύρος καπνός να υψώνεται από το σημείο.

Βίντεο από το σημείο:

Ρωσικά ελικόπτερα άνοιξαν πυρ κατά δυνάμεων της Wagner

Την ίδια στιγμή, ελικόπτερα του ρωσικού στρατού άνοιξαν πυρ κατά δυνάμεων της Bαγκνερ.

Η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή ταξίδευε κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ4 έξω από την πόλη Βορονέζ, αναφέρει το Reuters.

Μαχητικά αεροσκάφη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner βρίσκονταν στην περιοχή, σύμφωνα με άλλα βίντεο με γεωγραφικό εντοπισμό. Το υλικό δείχνει τουλάχιστον δύο στρατιωτικά ελικόπτερα στην περιοχή, στα περίχωρα της πόλης.

Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει βίντεο με οδοφράγματα γύρω από την πόλη Βορονέζ, η οποία φαίνεται να ήταν στόχος των μονάδων της Wagner που κινούνταν προς βορρά από το Ροστόφ.

Νωρίτερα σήμερα, ρωσική πηγή ασφαλείας είχε δηλώσει επίσης στο Reuters ότι οι μαχητές της Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

Ο ανταποκριτής του RT ανέφερε έκρηξη κοντά στο αρχηγείο της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, ο ανταποκριτής έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο με ανθρώπους να τρέχουν από την έκρηξη.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, που βρίσκεται στο Ροστόφ, ότι είχε καταληφθεί από την Wagner. Ο Πριγκόζιν διεξήγαγε εκεί διαπραγματεύσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας.

Στο Βορονέζ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στα βενζινάδικα, μετά και το πλήγμα στη δεξαμενή καυσίμου της περιφέρειας:

«Η μοίρα του Πούτιν θα καθοριστεί πολύ σύντομα»

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, πιστεύει ότι η μοίρα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα καθοριστεί πολύ σύντομα, μετά την ένοπλη ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.

«Οι επόμενες 48 ώρες θα καθορίσουν την νέα κατάσταση στη Ρωσία», έγραψε ο Ποντόλιακ στο Twitter.

«Είτε πρόκειται για έναν ολοκληρωτικό εμφύλιο πόλεμο, είτε για μια μετάβαση εξουσίας μέσω διαπραγμάτευσης, είτε μια προσωρινή ανάπαυλα πριν από την επόμενη φάση της πτώσης του καθεστώτος Πούτιν», δήλωσε ο Ουκρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Όλοι οι πιθανοί εμπλεκόμενοι επιλέγουν τώρα ποια πλευρά να διαλέξουν. Μια εκκωφαντική σιωπή της “ελίτ” επικρατεί στη Ρωσία μέχρι στιγμής…» τόνισε.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση