Σιαμαία που χωρίστηκαν κατάφεραν να τελειώσουν το νηπιαγωγείο - Είχαν 2% πιθανότητα επιβίωσης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 15:38 Σιαμαία που χωρίστηκαν κατάφεραν να τελειώσουν το νηπιαγωγείο - Είχαν 2% πιθανότητα επιβίωσης

Τα δυο κοριτσάκια μετά την επιτυχή επέμβαση παρέμειναν στο νοσοκομείο για 5 μήνες

Τα σιαμαία δίδυμα Abby και Erin Delaney είχαν κάποτε μόλις 2% πιθανότητες επιβίωσης. Τώρα, οι αδελφές είναι και οι δύο απόφοιτες νηπιαγωγείου. Η Abby και η Erin γεννήθηκαν στις 30 εβδομάδες στις 24 Ιουλίου 2016. Η 33χρονη μητέρα τους Heather Delaney έμαθε ότι κυοφορούσε «κρανιοπαγείς δίδυμες» όταν ήταν περίπου 11 εβδομάδων έγκυος.

Τα δίδυμα μοιράζονταν το κρανίο, το δέρμα και ένα αγγείο το οποίο μεταφέρει το αίμα μακριά από τον εγκέφαλο.

Τον Ιούνιο του 2017, τα σιαιμαία δίδυμα υποβλήθηκαν στην 11ωρη διαδικασία διαχωρισμού στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας.

Τα δύο κοριτσάκια μετά την επιτυχή επέμβαση κατάφεραν νωρίτερα αυτό το μήνα, να αποφοιτήσουν από τον τοπικό παιδικό σταθμό.

«Βλέποντάς τις να αποφοιτούν, ήταν σαν να ονειρευόμασταν», δήλωσε η μητέρα τους πανευτυχής.

Η Heather και ο σύζυγός της Ryley Delaney έπαθαν σοκ όταν έμαθαν ότι τα δίδυμά τους ήταν ενωμένα στο κεφάλι στις αρχές της εγκυμοσύνης.

Siamaia_Mother

«Όταν το μάθαμε για πρώτη φορά, πάθαμε σοκ, δεν είχαμε ιδέα τι να σκεφτούμε», θυμήθηκε η Heather. «Είναι κάτι που βλέπεις μόνο στην τηλεόραση, σκέφτηκα ότι αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα σε ανθρώπους».

Οι γονείς έμαθαν επίσης ότι οι κόρες τους, στις οποίες δόθηκε πιθανότητα επιβίωσης μόλις 2%, θα μπορούσαν να είναι υποψήφιες για μια σπάνια χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού μετά τη γέννηση. Είχε γίνει στο παρελθόν, αλλά όχι στο νοσοκομείο της περιοχής όπου ζούσαν.

Μετά την γέννησή τους, τα δίδυμα -που ζύγιζαν περίπου 6 κιλά - παρέμειναν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Παίδων μέχρι τη χειρουργική τους επέμβαση στις 6 Ιουνίου 2017. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν η Heather και ο σύζυγός της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν «να συνεχίσουν να προσεύχονται».

Περίπου 48 ώρες μετά την επέμβαση, η Heather δήλωσε ότι «επιτέλους μπόρεσε να πάρει μια ανάσα». Οι κόρες της πήραν εξιτήριο πέντε μήνες αργότερα.

Τόσο η Abby όσο και η Erin, που κλείνουν τα 7 τους χρόνια τον Ιούλιο, αναπτύσσονται με βραδύτερο ρυθμό από τα άλλα παιδιά λόγω της κατάστασής τους. Η Erin περπατάει από την ηλικία των 5 ετών και η Abby αρχίζει να μαθαίνει να περπατάει επίσης.

Οι αδελφές φοιτούν σε ειδικό σχολείο και η μητέρα τους λέει ότι και οι δύο τα πάνε καλά.

Τα δυο κοριτσάκια κατάφεραν να τελειώσουν το νηπιαγωγείο διαψεύδοντας πολλούς που πίστευαν πως δεν θα τα καταφέρουν.

«Πάντα ήταν στόχος μας, όταν μοιραζόμασταν την ιστορία μας, να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τυχόν άλλους γονείς που αντιμετώπιζαν τον ίδιο τύπο εγκυμοσύνης με εμάς - να τους δώσουμε ελπίδα», δήλωσε η Heather.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να χωριστούν και στη συνέχεια να ζήσουν υγιείς και ευτυχισμένες ζωές», πρόσθεσε.

Όσο για τα κορίτσια της, πρόσθεσε, «ο ουρανός είναι το μόνο όριο για εκείνες».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση