Η 90χρονη που σταμάτησε να δουλεύει μετά από 74 χρόνια στο ίδιο κατάστημα - Δεν έλειψε ποτέ από την εργασία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 10:18 Η 90χρονη που σταμάτησε να δουλεύει μετά από 74 χρόνια στο ίδιο κατάστημα - Δεν έλειψε ποτέ από την εργασία

Ο διευθυντής της δηλώνει ότι δεν δήλωσε ποτέ ασθένεια και δεν έχασε ούτε μια μέρα δουλειάς.

Αυτή η συνταξιοδότηση κάπως… άργησε. Η Melba Mebane, μια 90χρονη γυναίκα από το Τέξας, επιτέλους τα παράτησε, αποχωρώντας από τη δουλειά της στο πολυκατάστημα Dillard’s, αφού εργαζόταν εκεί για 74 χρόνια!

Η αφοσιωμένη υπάλληλος ξεκίνησε για πρώτη φορά ως «κορίτσι του ασανσέρ» του Dillards στο Tyler του Τέξας το 1949 – όταν ήταν 17 ετών – προτού προαχθεί στο τμήμα καλλυντικών.

«Ακόμα και με τις εποχές να αλλάζουν, από εκεί που ξεκίνησε μέχρι εκεί που βρισκόμαστε τώρα στον σύγχρονο κόσμο, οι αξίες της και όλα της εξακολουθούν να ισχύουν», δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος Dillard’s, James Saenz στο Fox News.

Η Mebane έγινε βασικό μέλος του καταστήματος λιανικής πώλησης, εμφανιζόταν πάντα στη δουλειά της με χαμόγελο και επηρέαζε θετικά όλους όσους έμπαιναν μέσα. Ο Saenz ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν δήλωσε ποτέ ασθένεια και δεν έχασε ούτε μια μέρα δουλειάς.

«Η Melba δίνει τον τόνο για τα πάντα, για κάθε προσδοκία, για κάθε ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών που αναζητούμε σε μια πολυτελή εμπειρία», δήλωσε ο πρώην διευθυντής της που τη θαύμαζε.

Καθώς μεγάλωνε, δεν ξέφευγε ποτέ από τη ρουτίνα της να είναι στην ώρα της στη δουλειά. Ο Τerry Mebane, ο γιος της συνταξιούχου πλέον, δήλωσε πως «το κατάστημα άνοιγε στις 10 και ήθελε τη θέση της στο πάρκινγκ, οπότε πήγαινε εκεί μεταξύ 9 και 9:15».

Έκανε μικρά διαλείμματα για μεσημεριανό «επειδή ήξερε ότι οι άνθρωποι συχνά έπαιρναν άδεια κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους για να έρθουν στο εμπορικό κέντρο για να αγοράσουν αυτό που επρόκειτο να αγοράσουν, και δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία», αποκάλυψε ο γιος της.

Ακόμη και στα 70 και 80 της χρόνια, η Mebane συνέχισε να εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα. Ενώ ορισμένοι από τους συναδέλφους της στη δουλειά έβλεπαν τη δουλειά της απλώς ως «μια επιταγή πληρωμής», η Mebane τους ενθάρρυνε να τη βλέπουν ως κάτι περισσότερο. Έβρισκε χαρά στη δουλειά της, εμπνέοντας τους άλλους και διαπρέποντας στις πωλήσεις του τμήματος.

«Τους αγαπούσα όλους εκεί και μου άρεσε να πηγαίνω στη δουλειά», δήλωσε η Mebane στον τηλεοπτικό σταθμό KLTV7 του Τέξας.

«Μπορείτε να φανταστείτε πόσους ανθρώπους εκπαίδευσε και δίδαξε για να φιλοδοξούν να γίνουν περισσότερα;» είπε ο Saenz.

Ωστόσο, άρχισε να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει το μέρος όπου εργαζόταν για επτά δεκαετίες.

Πάντως, η αφοσίωσή της στην εταιρεία δεν πέρασε απαρατήρητη. Τα Dillard’s διοργάνωσαν ένα πάρτι συνταξιοδότησης όπου τίμησαν τη Mebane με το βραβείο «Beyond Excellence», μια πλακέτα που τιμούσε τις «δεκαετίες υπηρεσίας της πέρα από τις προσδοκίες» μέσα στο κατάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση