Στη Βρετανία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τοκετός με παρουσία εκπαιδευμένου σκύλου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2023 16:58 Στη Βρετανία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τοκετός με παρουσία εκπαιδευμένου σκύλου

«Μου έδωσε κάτι άλλο να εστιάσω, την ώρα που συνέβαιναν τα πάντα γύρω μου» είπε η νέα μαμά, Amee Tompkins.

Τα τελευταία χρόνια οι σκύλοι οδηγοί αποκτούν πρόσβαση σε όλο και περισσότερους χώρους, διευκολύνοντας τους ανθρώπους με αναπηρίες να εξασφαλίσουν μια περισσότερο λειτουργική καθημερινότητα. Αυτή τη φορά όμως ένα ειδικά εκπαιδευμένο τετράποδο έκανε την εμφάνισή του σε μαιευτήριο: Ήταν ένα μπουλ τεριέ, το πρώτο σκυλάκι που βρέθηκε σε αίθουσα τοκετού της κηδεμόνα του, εν προκειμένω της Amee Tompkins, στο βρετανικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Milton Keynes University Hospital.

Η νέα μητέρα, που έχει αυτισμό και υποφέρει εδώ και χρόνια από άγχος, είπε ότι «δεν έβγαινα από το σπίτι για μήνες, ακόμα και για να πάω για ψώνια ή στο γιατρό». Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να μπει εύκολα στο ασθενοφόρο, που τη μετέφερε στο μαιευτήριο όπου υποβλήθηκε σε καισαρική τομή, ήταν να τη συνοδεύσει η σκυλίτσα της, Belle. Προηγουμένως το τετράποδο πέρασε ένα ειδικό τεστ, για να διασφαλιστεί ότι η είσοδός του στο νοσοκομείο θα γινόταν με ασφάλεια για όλους και οφέλη για την εγκυμονούσα. Λήφθηκαν επιπλέον μέτρα απολύμανσης του χώρου, αλλά τελικά η παρουσία του κατοικιδίου φαίνεται πως μόνο πλεονεκτήματα είχε.

«Μου έδωσε κάτι άλλο να εστιάσω, την ώρα που συνέβαιναν τα πάντα γύρω μου» σχολίασε η Tompkins, νέα μαμά πλέον για την Belle. «Είναι ένα ήρεμο, αξιαγάπητο σκυλί και της αξίζει όλη η αναγνώριση».

Η Melissa Davis, προϊσταμένη στο τμήμα μαιευτικής, είπε: «Ήταν ξεκάθαρα πολύ σημαντικό να καταφέρει η Belle να βρίσκεται μαζί με την κυρία Tompkins στην αίθουσα τοκετού, για να της προσφέρει παρηγοριά και υποστήριξη. Εμείς το επιτρέψαμε συνεκτιμώντας όλους τους κινδύνους. Είναι προνόμιο να μπορείς να προσφέρεις εξατομικευμένη φροντίδα και κατανοούμε πόσο σημαντικό ήταν αυτό για την κυρία Tompkins».

Πηγή: marieclaire.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση