Ιταλία: Νέος βανδαλισμός στο Κολοσσαίο – 17χρονη χάραξε τα αρχικά της

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 13:46 Ιταλία: Νέος βανδαλισμός στο Κολοσσαίο – 17χρονη χάραξε τα αρχικά της

Νέο περιστατικό βανδαλισμού στο Κολοσσαίο της Ιταλίας, καθώς οι τουρίστες δεν φαίνονται να υπακούν στους νόμους και συνεχίζουν να κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις στο ιστορικό κτίριο.

Μια 17χρονη Ελβετίδα χάραξε τα αρχικά της στο εμβληματικό αμφιθέατρο, λιγότερο από έναν μήνα αφότου ένας άλλος τουρίστας χάραξε τον τοίχο με τα αρχικά του ονόματός του και της αρραβωνιαστικιάς του.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αφότου ο Ιταλός ξεναγός David Battaglino κατέγραψε βίντεο της άγνωστης 17χρονης κοπέλας να χαράζει το γράμμα «N» στον τοίχο, ανέφερε η La Repubblica.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA δείχνει την ξανθιά κοπέλα, της οποίας το πρόσωπο είναι θολό, να χρησιμοποιεί ένα αντικείμενο για να χαράξει το γράμμα πριν αποχωρήσει εν μέσω αντιδράσεων καθώς οι τουρίστες έχουν δει τι ακριβώς κάνει.

«Είναι η πρώτη φορά που κατάφερα να κινηματογραφήσω μια πράξη βανδαλισμού στο Κολοσσαίο, αλλά μέσα σε έξι χρόνια έχω δει δεκάδες», είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό μέσο. «Υπάρχουν και εκείνοι που αφαιρούνμέρη του τοίχου. Με έφτυσαν ακόμη όταν επέπληξα ένα αγόρι», πρόσθεσε ο Battaglino.

Ο ξεναγός είπε στους γονείς του κοριτσιού ότι αυτό που είχε κάνει ήταν παράνομο και ισχυρίστηκε ότι έφυγαν από το σημείο με μια «χειρονομία ενόχλησης», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Italy24.

“Είναι απλώς ένα μικρό κορίτσι, δεν έκανε τίποτα κακό”, του είπαν οι γονείς, σύμφωνα με τη La Repubblica.

Ο Battaglino είπε ότι τράβηξε μια φωτογραφία ολόκληρης της οικογένειας και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες τους ανέκριναν στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Η έφηβη μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με έως και πέντε χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ για καταστροφή πολιτιστικών αγαθών.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση