Θρυλικός 93χρονος κατάφερε το ακατόρθωτο: Ανέβηκε σε βουνό με υψόμετρο 2.960 μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 13:04 Θρυλικός 93χρονος κατάφερε το ακατόρθωτο: Ανέβηκε σε βουνό με υψόμετρο 2.960 μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Everett Kalin πέτυχε αυτό που οι περισσότεροι θα θεωρούσαν ηράκλειο έργο. Σκαρφάλωσε στο μαγευτικό Half Dome, και έγινε ο γηραιότερος γνωστός άνθρωπος που πέτυχε ένα τέτοιο αξιοσημείωτο κατόρθωμα

Σε έναν κόσμο όπου κάποιοι από εμάς προτιμούν την ευκολία της οδήγησης στο κοντινό κατάστημα από το να περπατήσουν για μόλις 15 λεπτά, υπάρχει ένας αξιοσημείωτος 93χρονος άνδρας που αμφισβητεί τις αντιλήψεις μας για το τι είναι δυνατό.

Στις 18 Ιουλίου, ο Everett Kalin πέτυχε αυτό που οι περισσότεροι θα θεωρούσαν ηράκλειο έργο. Σκαρφάλωσε στο μαγευτικό Half Dome, και έγινε ο γηραιότερος γνωστός άνθρωπος που πέτυχε ένα τέτοιο αξιοσημείωτο κατόρθωμα. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Everett αποτολμούσε περιπετειώδεις δραστηριότητες. Σε ηλικία 91 ετών, είχε δοκιμάσει ακόμη και ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Παρά το περιπετειώδες πνεύμα του, ο ίδιος ταπεινά ισχυρίζεται ότι δεν αναζητά συγκινήσεις.

@sidneykalin

July 18th, Everett Kalin became the oldest known person to climb Yosemite’s Half Dome at 93 years old. Words cannot describe how proud I am. Opa, it was an honor to take on this trip with you. I hope this stands as a lesson to everyone that you are never too young or old to achieve your dreams.

♬ M83 Outro Versaille Intro - yaten82

Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου προειδοποιεί ότι η ημερήσια πεζοπορία Half Dome διαρκεί συνήθως περίπου 10 έως 12 ώρες για να ολοκληρωθεί, καλύπτοντας μια τρομακτική διαδρομή 25 χιλιομέτρων μετ' επιστροφής. Η διαδρομή είναι απαιτητική, ειδικά για όσους δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση ή είναι απροετοίμαστοι.

Όταν ρωτήθηκε για το κίνητρό του, ο Everett μοιράστηκε την άποψή του, λέγοντας: «Όταν φτάνεις στα 90 σου, σκέφτεσαι: "Ποια θα ήταν κάποια πράγματα που θα ήθελα να κάνω;" Υποθέτω ότι το Half Dome ήταν αυτό που μου ήρθε περισσότερο στο μυαλό».

Για να αντιμετωπίσει αυτή την απαιτητική προσπάθεια, ο Everett συνοδευόταν από τον 57χρονο γιο του, Jon, και την 19χρονη εγγονή του, Sidney. Τόσο ο Jon όσο και η Sidney επωμίστηκαν την ευθύνη της μεταφοράς όλων των απαραίτητων προμηθειών, επιτρέποντας στον παππού τους να πεζοπορήσει μόνο με μια κύστη νερού στην πλάτη του. Ήταν μια πραγματική επίδειξη οικογενειακής υποστήριξης και δεσμού.

Μήνες προετοιμασίας προηγήθηκαν της επικής ανάβασης. Ως συνταξιούχος καθηγητής θεολογίας, ο Everett έκανε σχεδόν καθημερινά περιπάτους γύρω από τη λίμνη Merritt για να ενισχύσει την αντοχή του.

Πηγή: gazzetta.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση