Εντυπωσιάζει η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια του κόσμου: «Κάθε πτερύγιο της ζυγίζει 54 τόνους»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 18:28 Εντυπωσιάζει η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια του κόσμου: «Κάθε πτερύγιο της ζυγίζει 54 τόνους»

Η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια του κόσμου τέθηκε σε λειτουργία.

Ιδιαίτερα χαρούμενοι είναι οι υποστηρικτές της πράσινη ενέργεια, καθώς μόλις τέθηκε σε λειτουργία η μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια του κόσμου. Στην ανακοίνωση της China Three Gorges Corporation, η εταιρεία ενέργειας αποκάλυψε ότι η ανεμογεννήτρια MySE 16-260 ήταν η πρώτη του είδους της που εγκαταστάθηκε σε υπεράκτια περιοχή.

Με το εντυπωσιακό ύψος των 152 μέτρων , η μεγα-τουρμπίνα δεσπόζει πάνω από τα Στενά της Ταϊβάν. Μετά από πολλά έργα η ανεμογεννήτρια εγκαταστάθηκε τελικά στις 19 Ιουλίου, με τους ειδικούς να ελπίζουν ότι η συσκευή θα είναι σε θέση να παράγει έως και 16 μεγαβάτ ενέργειας για σπίτια κοντά στην επαρχία Fujian.

Αν αυτό δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, κάθε πτερύγιο της έχει μήκος 123 μέτρα...

Ζυγίζοντας τρελούς 54 τόνους η καθεμία, τα πτερύγια θα καλύπτουν μια έκταση σχεδόν 50.000 τετραγωνικών μέτρων καθώς θα περιστρέφονται και θα παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουν περίπου 36.000 σπίτια ετησίως.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν επίσης ότι η παραγόμενη ενέργεια θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 54.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση